Finn frem det du har i kjøleskapet av grønnsaker og/eller kjøtt og lag en deilig pai i dag. Selve paideigen kjøper jeg ferdig og har liggende i fryseren, så den klar på noen minutter. 

1 pk paideig/butterdeig
4 egg
2 dl melk
1 pk spinat - -(eller 5-6 terninger frosne)
1 pk bacon
2 dl ost
1 løk
3-4 champignon
Salt og pepper

  • Forvarm ovnen på 200 grader
  • Fres bacon i biter raskt i en panne - legg til side
  • Skjær soppen i biter og løken i skiver og stek dette i baconfettet sammen med litt smør i et par minutter - legg til side
  • Fordel deigen i en form og prikk bunnen med en gaffel - forstek i ca 10 minutter - ta ut formen
  • Visp egg sammen med melk og tilsett salt
  • Rasp osten og ha dette i eggerøren
  • Ha løk, sopp og frisk spinat i formen og tilsett eggeblandingen - legg bacon på toppen
  • Stek i ca 30 minutter til egget er fast
  • Server med en frisk salat

Antall porsjoner2-3 personer

Tilberedningstid

50 minutter

Asparges med hvitløkssmuler. Hvitløkssmulene piffer virkelig opp aspargesene og blir en supergod forrett eller som tilbehør ved siden av kjøtt eller fisk.

Asparges med hvitløksmuler

Fargerik forrett som facinerer. Asparges med chorizo og egg. Her er det rom for mange varianter så prøv deg frem med reker, spekeskinke, ristede sesamfrø eller bare en tvist sitron - Asparges med bløtkokt egg

Asparges med chorizo og egg.

Bacongrillet grønnsaker - Dette er velsmakende tilbehør som jeg fant oppskriften på i et dansk magasin. Det smaker godt til både lunsj og middag, kjøtt og fisk. Stekte grønnsaker pent bundet i bacon er ikke minst en god måte å få barna til å spise grønnsaker ;)

Bacongrillet grønnsaker

Pasta med asparges og reker. Er du glad i både asparges og reker så vil denne retten garantert bli en ny favoritt. At den er gjort i en fei er bare et pluss

Pasta med asparges og reker

Deilig aspargessuppe med sprøstekt spekeskinke eller bacon. I sesong bruker vi fersk asparges, men ellers går det fint med asparges på boks. Deilig det også

Aspargessuppe

 

  • Siste oppskrifter180
  • Liker0
  • Ranger oppskriften12345