5 gode oppskrifter med avokado

Fullpakket med hjertesunt fett er avokado fantastisk superfood – noe du kan unne deg når som helst.
Teknisk sett er det en frukt, men vi benytter den likevel som en grønnsak. Nyt avokado naturell, bruke den i salat og selvsagt i guacamole. Uansett får du med deg de helsemessige fordelene. Vær så god, her har jeg samlet 5 gode oppskrifter med avokado som du kan kose deg med.

 

Bruschetta med avokado og italiensk salami

Hvor godt er det vel ikke med sprø deilig bruschetta? Avokado er helt perfekt å benytte sammen med et par skiver god italiensk salami. Dette blir det en lekker lunsj av.

Noe av det aller beste som finnes når man skal kose seg eller servere en lunsj er å lage bruschetta. Bruschetta i seg selv er grillet brød med olje som man gnir med hvitløk. Toppingen derimot kan variere til det uendelige. Den mest kjente varianten er med tomat og basilikum, men mulighetene er mange. Ved siden av den klassiske bruschetta pomodoro har jeg her en variant med god salami og avokado. Bruschetta i to varianter - Så enkelt og så godt

Krabbe- og avokadosmørbrød

Når du fyser på noe digg eller skal du lage en forrett som slår an, da er krabbe og avokado er en fin kombinasjon. Det spiller nesten ingen rolle om du skal lage til 2 eller 20 heller, for du lager denne herlige toasten i løpet av få minutter – og det blir en garantert hit.

Gratinert avokado med chorizo, mozzarella og pinjekjerner

Har du prøvd å gratinere avokado? Gjør det! Denne lille lekkerbisken med chorizo og mozzarella kan du ha som forrett, på tapas-bordet eller som middag med en frisk salat og godt brød ved siden av.

Avokado er sunt og godt, men har du prøvd å gratinere den? Gjør det! Denne lille lekkerbisken kan du ha som forrett, på tapas-bordet eller som en liten siderett til grillmat, pizza, pasta eller salat. Gratinert avokado med chorizo.

Løvbiff med avokadosalsa

Biffsmørbrød er skikkelig kosemat som tar minimalt med tid å lage. Biff med avokadosalsa og mozzarella er dessuten en super rett å servere når du får gjester. Jeg kaller det den perfekte fredagsmiddagen.


Biffsmørbrød med avokadosalsa - Dette er skikkelig kosemat som tar minimalt med tid å lage. Løvbiff med avocadosalsa og mozzarella er dessuten en super rett å servere når du får gjester,- eller når du vil kose deg litt ekstra

Meksikansk lasagne
Lasagne slår aldri feil og her har du en variant som sikkert kommer til å slå godt an. Dette er altså en lasagne med en meksikansk vri, og da smaker det supert med en frisk avokado på toppen og noen skvis med lime.

Les mer om avokado og alle dens fortreffelige fordeler på frukt.no