Med denne retten skal vi til Afrika. Nærmere bestemt Nord-Afrika -Marokko, Tunisia eller Algerie. Her er det stor matglede og krydderne får sin velfortjente plass.
Lammegryten eller tagine lages tradisjonelt i en leirgryte så har du den gamle fra 80-tallet stående er dette en perfekt anledning til å ta den frem. Hvis ikke bruker du en gryte.
Dette er også en rett du kan lage av restene fra lammesteken.

1 kg lammebog
2 fennikel
2 1⁄2 ss korianderkrydder
2 1/2 spisskummen
8 hele nelliker
1 glass sølvløk
6 fedd hvitløk
25 gr smør
4 ss honning
2 ss sitronskall
1 ss sitronsaft
1 kanelstang
1 dl mandler
1 beger gresk matyoughurt
2-3 dl kjøttkraft
2 epler
Salt og pepper

  • Skjær fennikel i strimler og finhakk hvitløken

  • Eplene skjæres i tynne båter og mandlene grovhakkes.

  • Skjær kjøttet i terninger

  • Miks krydderne og bland det med kjøttet og finhakket hvitløk

  • Smelt smøret i en stor gryte, tilsett kjøttet og brun det sammen med sølvløken

  • Tilsett karaft, honning, sitronskall, kanelstang og yoghurt og la kjøttet koke på svak varme i 30-40 min. under lokk.

  • Ha så i fennikel og la det koke med i ca ti minutter

  • Vend inn eplene og sitronsaft

  • Smak til med salt og pepper

  • Avslutt med et dryss mandler

Server med couscous, bulgur eller ris

Antall porsjoner6 personer

Totaltid45-60 min

Lammesesongen er her og nå blir det lam i karri. Dette er eksotiske smaker på sitt beste og ikke vanskelig å lage heller.

Lammegryte med karri

Det er gøy å eksprementere med ulike smakskombinasjoner på vårt fantastiske lammekjøtt og nå er det de indiske krydderne som skal få sette sitt preg på kotelettene. Lammekoteletter tandoori og en coleslaw med rødkål og vinaigrette er en spennende vri som virkelig er verd å prøve.

Lammekoteletter Tandoori

Chimichurri er en fargerik saus opprinnelig fra Argentina og passer til det meste av kjøtt. og den kan også benyttes som marinade. Chimichurri? Ja det er den nye sausen eller dressingen så lær deg navnet for den er ikke vare nydelig, den passer også til mye forskjellig.

Lammekoteletter med chimichurri