Med denne retten skal vi til Afrika. Nærmere bestemt Nord-Afrika -Marokko, Tunisia eller Algerie. Her er det stor matglede og krydderne får sin velfortjente plass.
Lammegryten eller tagine lages tradisjonelt i en leirgryte så har du den gamle fra 80-tallet stående er dette en perfekt anledning til å ta den frem. Hvis ikke bruker du en gryte.
Dette er også en rett du kan lage av restene fra lammesteken.
1 kg lammebog
2 fennikel
2 1⁄2 ss korianderkrydder
2 1/2 spisskummen
8 hele nelliker
1 glass sølvløk
6 fedd hvitløk
25 gr smør
4 ss honning
2 ss sitronskall
1 ss sitronsaft
1 kanelstang
1 dl mandler
1 beger gresk matyoughurt
2-3 dl kjøttkraft
2 epler
Salt og pepper
Skjær fennikel i strimler og finhakk hvitløken
Eplene skjæres i tynne båter og mandlene grovhakkes.
Skjær kjøttet i terninger
Miks krydderne og bland det med kjøttet og finhakket hvitløk
Smelt smøret i en stor gryte, tilsett kjøttet og brun det sammen med sølvløken
Tilsett karaft, honning, sitronskall, kanelstang og yoghurt og la kjøttet koke på svak varme i 30-40 min. under lokk.
Ha så i fennikel og la det koke med i ca ti minutter
Vend inn eplene og sitronsaft
Smak til med salt og pepper
Avslutt med et dryss mandler
Server med couscous, bulgur eller ris