Skikken med ’afternoon tea’ har sin opprinnelse fra 1800-tallet og Anna 7. hertuginnen av Bedford. Den gang spiste man kun to måltider om dagen, frokost på morgenen og middag forholdsvis sent på kvelden.
Matt og irritert av sultfølelse fikk Anna tilberedt et lett måltid bestående av te og snacks hver ettermiddag. Dette ble levert til henne i smug. Litt etter litt ble måltidet kjent og sosieteten tok skikken til seg og det ble et yndet møtepunkt.

I dag holdes denne gamle tradisjonen i hevd med teasalonger i mange av de store hotellene i England. Mye er nok endret fra dens opprinnelse, men det er uansett en helt spesiell opplevelse.

Maten serveres som regel på etasjesfat hvor fordelingen er sandwitches, scones og kaker/konfekt.
Her har du 3 klassiske sandwicher. Dags å invitere vennene!

Agurksandwich

8 skiver lett ristet brød
1 agurk
1 dl eplecidereddik
2 dl vann
1 pk kremost (fritt valg, men gjerne en med urter)
1 dl majones
½ rød løk
1-2 ss Worcestershire sauce

  • Skjær agurk i tynne skiver
  • Ha eddik og vann i en bolle. Tilsett agurkskivene og la de trekke i 30 minutter
  • Rist brødet lett
  • Miks sammen majones, kremost, løk og Worcestershire sauce
  • Smak til med salt og litt pepper
  • Tørk agurken på kjøkkenpapir
  • Smør blandingen på brød-/loffskivene
  • Legg agurken mellom to skiver og skjær av skorpene
  • Del sandwichen i to, på skrå, slik at du får trekantede skiver
Danske smørrebrød

Danske smørrebrød

Laksesandwich

8 skiver lett ristede brød
1 Avocado
2 Tomater
1 rød løk
1 lime
Salt og pepper
4 skiver røkelaks
Isbergsalat
8 skiver sandwichbrød

  • Mos avocadokjøttet med en gaffel og tilsett litt limesaft.
  • Rør det sammen med hakkede tomater og finhakket rødløk
  • Smak til med salt og pepper. 
  • Rist brødet og smør på et godt lag med avocadoblandingen
  • Legg en skive røket laks i mellom skivene sammen med litt finhakket isbergsalat
  • Del skivene i to, på skrå

Eggesalat med karse

8 skiver lett ristet brød
3 hardkokte egg
2 ss Hellmanns majones
1 ts Dijon-sennep
Karse
Salt og pepper 

  • Hakk eggene
  • Bland med resten av ingrediensene
  • Smak til med salt og pepper
  • Legg på skivene og del i to