Dette er en frisk salat som passer perfekt sammen med asiatisk mat, men også til stekte kjøttretter og fet fisk som laks, ørret og makrell.

1 agurk
1 rødløk
1/2-1 rød chili
Frisk koriander eller bladperille

Dressing
1 dl vann
1 ss sukker, helst brunt. Alternativt flytende honning
1/2-1 dl riseddik eller eplesidereddik
Salt og pepper

  • Skjær agurken på langs og skrap ut kjernen med en teskje  - skjær agurken i skiver

  • Hakk koriander/persille, finhakk løken og skjær chili i tynne skiver - bland sammen med agurken

  • Rør sammen eddik, vann, sukker, salt og pepper - rør til sukkeret og saltet er oppløst

  • Hell dressingen over agurkblandingen og la det gjerne stå noen minutter så smakene får satt seg

Antall porsjoner3-4 personer

Tilberedningstid

10 minutter

Grillet makrell med fennikel er smaken av sommer. Makrellen er best når den grilles eller stekes og med dette friske tilbehøret blir det en middagssuksess

Grillet makrell med fennikel

Hva er bedre enn en lettvint fiskemiddag som smaker himmelsk. Denne passer både til hverdags og helg og kan lages med både ørret, laks eller med hvit fisk. Litt urter i sausen gir en ekstra piff.. Ovnsbakt ørret med smørsaus

Ovnsbakt ørret med smørsaus

Transelate »