Dette er et ordentlig festmåltid, men det er faktisk ikke så vanskelig å lage. 

4 personer

150 gr andebryst pr person
4-5 poteter
2 gulrøtter
1 sellerirot
2 rødbeter (fersk)
1 pastinakk
1 nett charlottløk
1  hvitløk - (5-7 fedd)
Frisk timian
Frisk rosmarin
1 ss honning
3 ss olje
Salt og pepper

Rødvinssaus

rotgrønnsaker

Bakte rotgrønnsaker

Rødvinssaus

Rødvinssaus

Løkmarmelade

Løkmarmelade

  • Kutt grønnsakene i terninger
  • Del charlottløk og hvitløk i to
  • Legg så alt i en ildfast form og hell over olje og honning
  • Krydre med urter og salt og pepper og bland godt
  • Sett formen i ovnen på 200 grader til grønnsakene er møre, ca 45-60 minutter
  • Skinnet på andebrystene rutes, krydres
  • Brunes filetene med skinnsiden ned i en panne
  • Legg andefiletene med skinnet opp og fettet fra pannen over grønnsakene.
  • Andebrystene tas ut når de når en kjernetemperatur på ca 65 grader
  • Dersom grønnsakene ikke er møre la de stå litt til
  • La kjøttet hvile i noen minutter
  • Skjær kjøttet i skiver og servér med rødvinssaus og rødløkmarmelade
Transelate »