6K
Andebryst, rotgrønnsaker og løkmarmelade er et ordentlig festmåltid, som faktisk er ganske enkelt å lage.
Andebryst, rotgrønnsaker og løkmarmelade
Antall porsjoner: 4
Tilberedningstid:
INGREDIENSER
150 gr andebryst pr person
4-5 poteter
2 gulrøtter
1 sellerirot
2 rødbeter (fersk)
1 pastinakk
1 nett sjalottløk
1 hvitløk - (5-7 fedd)
Frisk timian
Frisk rosmarin
1 ss honning
3 ss olje
Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
- Kutt grønnsakene i terninger
- Del sjalottløk og hvitløk i to
- Legg så alt i en ildfast form og hell over olje og honning
- Krydre med urter og salt og pepper og bland godt
- Sett formen i ovnen på 200 grader til grønnsakene er møre, ca 45-60 minutter
- Skinnet på andebrystene rutes med en skarp kniv og krydres med salt og pepper
- Brun så filetene med skinnsiden ned i en panne på sterk varme i 1-2 minutter
- Legg andefiletene med skinnet opp og fettet fra pannen over grønnsakene.
- Andebrystene tas ut når de når en kjernetemperatur på ca 6o grader
- Dersom grønnsakene ikke er møre la de stå litt til
- La kjøttet hvile i noen minutter
- Skjær kjøttet i skiver og servér med rødvinssaus og rødløkmarmelade