Dette er et ordentlig festmåltid, men det er faktisk ikke så vanskelig å lage.
Andebryst, rotgrønnsaker og rødløkmarmelade
Antall porsjoner: 4 personer
Nutrition facts:
1200 calories
120 fat
INGREDIENSER
150 gr andebryst pr person
4-5 poteter
2 gulrøtter
1 sellerirot
2 rødbeter (fersk)
1 pastinakk
1 nett charlottløk
1 hvitløk - (5-7 fedd)
Frisk timian
Frisk rosmarin
1 ss honning
3 ss olje
Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
- Kutt grønnsakene i terninger
- Del charlottløk og hvitløk i to
- Legg så alt i en ildfast form og hell over olje og honning
- Krydre med urter og salt og pepper og bland godt
- Sett formen i ovnen på 200 grader til grønnsakene er møre, ca 45-60 minutter
- Skinnet på andebrystene rutes, krydres
- Brunes filetene med skinnsiden ned i en panne
- Legg andefiletene med skinnet opp og fettet fra pannen over grønnsakene.
- Andebrystene tas ut når de når en kjernetemperatur på ca 65 grader
- Dersom grønnsakene ikke er møre la de stå litt til
- La kjøttet hvile i noen minutter
- Skjær kjøttet i skiver og servér med rødvinssaus og rødløkmarmelade