I Italia og spesielt i Toscana serverer de ofte forretter basert på sitrus, fordi det fra gammelt av var ment at sitrus var en god måte å starte måltidet på. Det kan jeg være enig i og spesielt når man får en så lekker rett som dette. I sin enkelhet er den rett og slett perfekt

1 fennikel
3 appelsiner
1 rød grapefrukt (kan sløyfes)
1 håndfull mandler
2-3 ss olivenolje
1-2 ts rosepepper - hele

  • Skjær fennikel (med mandolin om du har) og appelsin og eventuelt grapefrukt i tynne skiver eller terninger

  • Dandér skivene på fat eller tallerken og tilslett rosepepper og olivenolje

  • La retten stå og godgjøre seg i ca ti minutter

  • Hakk mandler (eventuelt rist dem i en tørr panne) og topp salaten med disse før servering

    Granateple eller skiver med oliven er også fine element å ha i denne salaten. For enkelhetens skyld kan du gjerne fjerne skallet på frukten før du skjærer opp

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

20 minutter

Ovnsbakt fennikel er i seg selv en vegatarrett, men er også veldig godt ved siden av både fisk og kjøtt. Spesielt lam, men også en god biff. Pass på å lag en god porsjon for dette er også deilig på et stykke ristet brød.

Ovnsbakt fennikel

Fylte appelsiner er en nydelig dessert som på sommerstid er full av friskhet, men til jul er det smaken av kanel og appelsin som gir deg herlig julesteming.

Fylte appelsiner

 

Transelate »