Spennende kyllingrett med masse gode smaker. Sausen bidrar til at kyllingen blir herlig karamellisert og nøttene gir en fin krønsj. Fiskesausen benyttes i stedet for salt og har overhode ikke smak av fisk. Jeg anbefaler å bruke den, men dersom du ikke har, så går det bra å smake seg til med salt i stedet.

800 gr kyllingbryst, lår eller filet
2 chili
1 paprika
1 bunt vårløk
Sesamfrø
1 håndfull cashew- eller peanøtter
1 kvast koriander

Saus/marinade:
2 ss fersk ingefær
3 fedd hvitløk
2 ss brunt sukker/alternativt hoisin saus
1 dl hvitvinseddik
1 dl fiskesaus
3 ss soyasaus

  • Bland finraspet ingefær og hvitløk sammen med resten av ingrediensene til sausen

  • Del kyllingen i biter, ha de i en bolle og tilsett halvparten av sausen - rør godt om og la det stå i å godgjøre seg mens du forbereder resten

  • Skjær chili og vårløk i ringer og paprika i biter, og hakk koriander

  • Rist nøttene i en tørr panne til de får litt farge

  • Varm en panne på middels til høy varme med litt olje. Når oljen ryker lett kan du steke kyllingen til den får en gylden farge

  • Senk varmen til middels og tilsett vårløk, chili og paprika. La det surre i 2-3 minutter før du tilsetter nøtter, hakket koriander og resten av sausen

Servér med quinoa, ris eller nudler

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Kylling satay er superenkel rett som både store og små setter pris på. Med flere spennende sauser og en frisk salat er det bare å kose seg.

Chicken Satay

Nudler med biff og reker høres kanskje rart ut, men rekene gir et element i retten som bidrar til en herlig touch. Hoisin eller teriyaki gir fantastisk smak

Nudler med biff og reker

Svinefilet hoisin er et snaddermåltid hvor den intense og smakfulle hoisin-sausen spiller en avgjørende rolle. Serverer med ris, bulgur, quinoa eller sprø ovnsbakte poteter

Svinefilet Hoisin

En litt småkjedelig hverdagsrett når rakst nye høyder med spennende tilbehør. Med soyaglasert kinakål ved siden av kylling, fisk eller svinebiff får du en piff som gjør middagen straks litt mer spennende

Kinakål med soyasaus

Hurra for Edamame bønner. De er supergode og spekket med proteiner, vitaminer og jern. Bønnerne er ypperlige som snack eller som tilbehør.

Edamame bønner

Transelate »