Ett sikkert vårtegn er at den norske aspargesen er å finne i butikkene og det må vi nyte til fulle. Asparges er næringsrik, kalorifattig, fiberrik, inneholder B-vitaminer og mye mer som er bra for oss. Benytt sjansen når den er her og lag mange gode retter med asparges. Velbekomme!
250 gr asparges - grønn eller hvit
2 ts salt (+1 ts sukker hvis du benytter hvit asparges)
Kaviar, lakse- eller ørretrogn (kan sløyfes)
2 eggeplomme
2 ss tørr hvitvin
1 ss sitronsaft
1 dl crème fraîche
Salt og pepper etter smak
Dill
- Rør sammen eggeplommer, hvitvin og sitronsaft i en bolle
- Sett bollen over en kjele med kokende vann. Rør hele tiden til blandingen tykner. Ta bollen opp av vannbadet og rør inn crème fraîche
- Smak til med salt og pepper
- Hold sausen varm
- Kok opp rikelig med vann i en kjele sammen med salt
- Rens aspargesen og knekk eller skjær bort den den nederste delen av stilken
Kok aspargesen 3-5 minutter (avhengig av tykkelsen) - Anrett retten med saus, asparges, rogn og hakket dill