Ett sikkert vårtegn er at den norske aspargesen er å finne i butikkene og det må vi nyte til fulle. Asparges er næringsrik, kalorifattig, fiberrik, inneholder B-vitaminer og mye mer som er bra for oss. Benytt sjansen når den er her og lag mange gode retter med asparges. Velbekomme!

250 gr asparges - grønn eller hvit
2 ts salt (+1 ts sukker hvis du benytter hvit asparges)

Kaviar, lakse- eller ørretrogn (kan sløyfes)

2 eggeplomme
2 ss tørr hvitvin
1 ss sitronsaft
1 dl crème fraîche 
Salt og pepper etter smak
Dill

  • Rør sammen eggeplommer, hvitvin og sitronsaft i en bolle
  • Sett bollen over en kjele med kokende vann. Rør hele tiden til blandingen tykner. Ta bollen opp av vannbadet og rør inn crème fraîche
  • Smak til med salt og pepper
  • Hold sausen varm 

  • Kok opp rikelig med vann i en kjele sammen med salt
  • Rens aspargesen og knekk eller skjær bort den den nederste delen av stilken
    Kok aspargesen 3-5 minutter (avhengig av tykkelsen)

  • Anrett retten med saus, asparges, rogn og hakket dill

Antall porsjoner 3 personer

Tilberedningstid

20 minnutter

Asparges med spekeskinke og brie

Asparges med spekeskinke og brie