1.8K
Asparges kan tilberedes på mange vis. Asparges med jordbær er en nydelig kombinasjon, men du kan også ha spekeskinke og fetaost ved siden av.
Asparges med jordbær
Antall porsjoner: 4 personer
Tilberedningstid:
INGREDIENSER
1 bunt asparges - Jeg fikk tak i Hvasser asparges 🙂
1 ts salt
2 ss olivenolje
200 gr jordbær
3-4 vårløk
1 kvast basilikum
2 ss balsamico
Salt og pepper
Brødkrutonger
FREMGANGSMÅTE
- Knekk av nederste del av aspargesen og skrell dem (du kan droppe å skrelle friske, nye asparges)
- Kok aspargesen i lettsaltet vann i 1-2 minutter - hell av vannet og skyll aspargesen i kaldt vann
- Del aspargesen i 2 eller 3 og ha over olivenolje
- Del jordbær i båter, finhakk vårløk og basilikum og bland sammen - Smak til med balsamico, salt og pepper
- Ha jordbærblandingen sammen med asparges og brødkrutonger
TIPS
Brødkrutonger lager du enkelt selv av det brødet du har tilgjengelig:
Skjær brødet i terninger. Varm en stekepanne med litt smør eller olivenolje og stek brødterningene til de blir sprø og gyldne. Du kan også tilsette litt finhakket hvitløk eller urter i pannen.