Asparges kan tilberedes på mange vis. Her blir den akkompagnert av jordbær som er en nydelig kombinasjon. Dette er grunnoppskriften på asparges med jordbær som er smakfull i seg selv, men du kan også ha spekeskinke og/eller fetaost ved siden av. 

1 bunt asparges - Jeg fikk tak i Hvasser asparges 🙂
1 ts salt
2 ss olivenolje
200 gr jordbær
3-4 vårløk
1 kvast basilikum
2 ss balsamico
Salt og pepper
Brødkrutonger

  • Knekk av nederste del av aspargesen og skrell dem (du kan droppe å skrelle friske, nye asparges)
  • Kok aspargesen i lettsaltet vann i 1-2 minutter - hell av vannet og skyll aspargesen i kaldt vann
  • Del aspargesen i 2 eller 3 og ha over olivenolje
  • Del jordbær i båter, finhakk vårløk og basilikum og bland sammen - Smak til med balsamico, salt og pepper
  • Ha jordbærblandingen sammen med asparges og brødkrutonger

Brødkrutonger lager du enkelt selv av det brødet du har tilgjengelig:
Skjær brødet i terninger. Varm en stekepanne med litt smør eller olivenolje og stek brødterningene til de blir sprø og gyldne. Du kan også tilsette litt finhakket hvitløk eller urter i pannen. 

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Ett sikkert vårtegn er at den norske aspargesen er å finne i butikkene og det må vi nyte til fulle. Asparges er næringsrik, kalorifattig, fiberrik, inneholder B-vitaminer og mye, mye mer som er sunt. Best av alt den er god, så benytt sjansen når den er her og lag mange gode retter med asparges. Hva medd en herlig pizza med asparges?

Pizza med asparges

Asparges med hvitløkssmuler. Hvitløkssmulene piffer virkelig opp aspargesene og blir en supergod forrett eller som tilbehør ved siden av kjøtt eller fisk.

Asparges med hvitløksmuler

Fargerik forrett som facinerer. Asparges med chorizo og egg. Her er det rom for mange varianter så prøv deg frem med reker, spekeskinke, ristede sesamfrø eller bare en tvist sitron - Asparges med bløtkokt egg

Asparges med chorizo og egg. 

Transelate »