Når det er asparges å få kjøpt må du benytte sjansen for sesongen er så altfor kort. Asparges i seg selv trenger svært lite behandling og er nydelig i seg selv, men med dette tilbehøret blir retten en fantastisk fest. Velbekomme!

1 bunt asparges

250 gr smør
3 eggeplommer
1-2 ss sitronsaft
1 ts hvitvinsvinager
Salt og cayennepepper
Estragon eller bladpersille

Kok egg i 7-8 minutter
Rens rekene

Holladaisesaus
  • Smelt smøret på svak varme
  • Kok opp en kjele med vann
  • Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme og plasser denne over kjelen. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet
  • Pisk eggene kraftig sammen med noen dråper vann - pisk til blandingen tykner
  • Ha i litt og litt av det smøret og pisk godt
  • Smak til med sitronsaft, hvitvinsvinager, cayennepepper og salt
  • Pass på at sausen ikke koker - kun varmes forsiktig
  • Knekk av den nederste delen av aspargesen og skrell forsiktig det ytterste laget med en potetskreller
  • Bruk en romslig kasserolle eller panne og kok opp litt vann - tilsett 1 ss smør samt 1 ts sukker og litt sitronsaft
  • Ha i aspargesen og la det koke på svak varme i ca fem minutter (hvit asparges kokes noe lenger enn grønn)

NB. Hvis sausen skulle skille seg pleier det å hjelpe med 1-2 ss iskaldt vann som piskes kraftig inn i sausen

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30 min

Asparges med hvitløkssmuler. Hvitløkssmulene piffer virkelig opp aspargesene og blir en supergod forrett eller som tilbehør ved siden av kjøtt eller fisk.

Asparges med hvitløksmuler

Fargerik forrett som facinerer. Asparges med chorizo og egg. Her er det rom for mange varianter så prøv deg frem med reker, spekeskinke, ristede sesamfrø eller bare en tvist sitron - Asparges med bløtkokt egg

Asparges med chorizo og egg.

Bacongrillet grønnsaker - Dette er velsmakende tilbehør som jeg fant oppskriften på i et dansk magasin. Det smaker godt til både lunsj og middag, kjøtt og fisk. Stekte grønnsaker pent bundet i bacon er ikke minst en god måte å få barna til å spise grønnsaker ;)

Bacongrillet grønnsaker

Pasta med asparges og reker. Er du glad i både asparges og reker så vil denne retten garantert bli en ny favoritt. At den er gjort i en fei er bare et pluss

Pasta med asparges og reker

Deilig aspargessuppe med sprøstekt spekeskinke eller bacon. I sesong bruker vi fersk asparges, men ellers går det fint med asparges på boks. Deilig det også

Aspargessuppe

 

Transelate »