Når det er asparges å få kjøpt må du benytte sjansen for sesongen er så altfor kort. Asparges i seg selv trenger svært lite behandling og er nydelig i seg selv, men med dette tilbehøret blir retten en fantastisk fest. Velbekomme!
1 bunt asparges
250 gr smør
3 eggeplommer
1-2 ss sitronsaft
1 ts hvitvinsvinager
Salt og cayennepepper
Estragon eller bladpersille
Kok egg i 7-8 minutter
Rens rekene
Holladaisesaus
- Smelt smøret på svak varme
- Kok opp en kjele med vann
- Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme og plasser denne over kjelen. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet
- Pisk eggene kraftig sammen med noen dråper vann - pisk til blandingen tykner
- Ha i litt og litt av det smøret og pisk godt
- Smak til med sitronsaft, hvitvinsvinager, cayennepepper og salt
- Pass på at sausen ikke koker - kun varmes forsiktig
- Knekk av den nederste delen av aspargesen og skrell forsiktig det ytterste laget med en potetskreller
- Bruk en romslig kasserolle eller panne og kok opp litt vann - tilsett 1 ss smør samt 1 ts sukker og litt sitronsaft
- Ha i aspargesen og la det koke på svak varme i ca fem minutter (hvit asparges kokes noe lenger enn grønn)
NB. Hvis sausen skulle skille seg pleier det å hjelpe med 1-2 ss iskaldt vann som piskes kraftig inn i sausen