Deilig aspargessuppe er aldri feil. Når aspargesen er i sesong må vi benytte anledningen til å lage suppe med ferske asparges for det er aller best. Men vi kan ikke kun spise denne herlige suppen kun på forsommeren, så ellers i året benytter vi asparges på boks for det er nest best og fortsatt veldig godt. Topp det hele med lettlaget hvitløksbrød

1 bunt asparges, grønn eller hvit
5 dl grønnsak- eller kyllingsbuljong
1 fedd hvitløk
2 charlottløk
2 1/2 dl matfløte
1 dl hvitvin (kan sløyfes)
Parmesan (kan sløyfes)
2 ss olivenolje
Salt og pepper

  • Skrell asparges og fjern de nederste 2-3 cm
  • Kutt aspargesen i biter á ca 2 cm. Legg toppene til side for de skal vi ha i til slutt
  • Surr finhakket charlottløk med litt olje i en kjele i fem minutter
  • Tilsett kraften og kok opp. Tilsett fløte, evt hvitvin og aspargesen
  • Kok på middels varme i 4-5 minutter
  • Sett kjelen til side og kjør blandingen med en stavmikser til den blir glatt
  • Sett kjelen tilbake på platen og kok opp igjen
  • Tilsett aspargestoppene og la det hele småkoke i et par minutter
  • Topp suppen med litt raspet parmesan og servér med godt brød

Sprøstek gjerne bacon eller spekeskinke som du kan ha på toppen av suppen sammen med brødkrutonger

Hvitløksbrød er lett å lage, spesielt når du tar utgangspunkt i halvstekt brød. Fantastisk godt til grillmat, tapas, og ikke minst salater, supper og pasta

Hvitløksbrød

Suppe med nykål og kokosmelk. Her er det nyålen eller spisskålen som får hovedrollen. Tilsett kyllingfilet eller kamskjell og suppen blir enda mer mettende

Spisskålsuppe

Gresskarsuppe

Gresskarsuppe

Fransk gratinert løksuppe er en fantastisk suppe som begynner å komme fram i lyset igjen og det er fortjent for den er lekker, smakfull og varmende.

Fransk gratinert løksuppe

Ertesuppe, gul ertesuppe, ertesuppe med salt kjøtt, tradisjonell ertesuppe

Ertesuppe

Transelate »