I denne salaten møter de bakte rødbetene, med sin jordaktige sødme, og den fløyelsmyke avokadoen en spennende løkdressing. Herlig i seg selv, men passer også perfekt ved siden av kjøtt og spesielt grillmat.

2 rødbeter (middels store)
2 avokado
2 ss olivenolje
1 dl vann
Ruccola

Dressing
1 løk, rød- eller sjalottløk
2 ss rødvinseddik
2 ss sitronsaft
1-2 ts Dijonsennep
1-2 ts honning
1 dl nøytral olje - for eksempel raps, solsikke eller druekjerneolje
Salt og hvit pepper

  • Forvarm ovnen til 200 °
  • Gni rødbeter inn med olivenolje og legg de i en ildfast form - tilsett vann i formen
  • Legg på lokk eller aluminiumsfolie og bak i 45-60 minutter - til de er møre
  • Lag dressing ved å blande hakket løk sammen med rødvinseddik, sitronsaft, sennep og honning
  • Kjør blandingen med en stavmikser eller i en foodprosessor og spe på med olje til ønsket konsistens - smak til med salt og pepper
  • Avkjøl rødbeter, skrell dem og skjær dem og avokadoen i skiver eller terninger
  • Dandèr sammen med litt ruccola på et fat eller tallerken og ha dressingen over

Server med ristet brød eller som tilbehør til for eksempel grillmat. Du kan bake rødbetene i forkant. De holder seg i mange dager i kjøleskap.

Antall porsjoner2-3 personer

Grillet chevre, bakte rødbeter og valnøtter i balsamicodressing

Grillet chevre, bakte rødbeter og valnøtter i balsamicodressing

Rødbetsalat med egg og kapers er en Sommerlig og lettvint salat som du tilbereder på noen minutter. Miks sammen og la stå litt for at smakene skal få utvikle seg. Den er vakkert for øye og smakfull for ganen. Salaten passer også godt til grillet mat, kjøtt eller fisk.

Rødbetsalat med egg og kapers

Transelate »