Avokado som tartar er en lekker rett og ikke minst enkel å lage. Den gjør seg fint som forrett, men er også perfekt ved siden av det meste av kjøtt - ikke minst grillmat.

2 avokado 
1/2 rødløk
1 ss kapers
1/2 jalapeño eller grønn chili 
Persille eller koriander

2 ss olivenolje
1 ss Dijon-sennep
1 ss sitronsaft
3 dråper Worcestershire sauce 
Salt pepper
Baguette/landbrød

  • Bland sammen olivenolje, sennep, sitronsaft og Worcestershire sauce

  • Finhakk løk og jalapeño/chili  og skjær avokado i små terninger - bland så alt sammen og smak til med salt og pepper

  • Pensle brødet med litt olje og rist det lett i en panne

  • Form tartarene pent og server med brød og litt urter på toppen

Antall porsjoner 2-3 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Avokado er sunt og godt, men har du prøvd å gratinere den? Gjør det! Denne lille lekkerbisken kan du ha som forrett, på tapas-bordet eller som en liten siderett til grillmat, pizza, pasta eller salat. Gratinert avokado med chorizo.

Gratinert avokado med chorizo