Bacongrillet grønnsaker - Dette er velsmakende tilbehør som jeg fant oppskriften på i et dansk magasin. Det smaker godt til både lunsj og middag, kjøtt og fisk. Stekte grønnsaker pent bundet i bacon er ikke minst en god måte å få barna til å spise grønnsaker på 😉 

8 vårløk
1 paprika
8 baconskiver, 250 gr
50 gr smøreost, evt. med smak av urter
1 håndfull babyspinat
Salt og pepper

  • Rens vårløken og del de på midten
  • Rens paprika og skjær den i 16 stenger (på langs)
  • Fordel vårløk og paprika i 8 bunker
  • Legg baconskivene på en fjøl og smør dem med smøreost
  • Legg spinatbladene på baconstrimlerne – la de nederste 2 cm være uten
  • Surr en smurt baconskive om hver løkpakke og lukk med den nederste ostefrie enden
  • Stek pakkene sprø i en tørr panne og server til all slags kjøtt og fisk, spesielt hvit fisk

Fremgangsmåten kan du også benytte til andre grønnsaker som asparges eller rotfrukter

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid30 minutter

Asparges med hvitløkssmuler. Hvitløkssmulene piffer virkelig opp aspargesene og blir en supergod forrett eller som tilbehør ved siden av kjøtt eller fisk.

Asparges med hvitløksmuler

Asparges med bløtkokt egg

Grillet asparges med egg