Denne løken er utrolig smakfull og enkel å lage - de blir bakt lenge i ovnen til de blir møre og fulle av smak. Fennikelfrø piffer opp toppingen og gjør dette til en fantastisk smaksopplevelse. Perfekt tilbehør til alle typer kjøtt

Pizzadeig
4-5 dl hvetemel
3 dl lunkent vann
1 ts tørrgjær eller en 1/5 pk fersk
1 ts salt
1 ts sukker
2 ss olivenolje


1 bunt asparges
1 fedd hvitløk
1-2 ss olivenolje
1 beger cherrytomater
2-3 dl fetaost eller annen hvit geitost
2 ts oreganokrydder
Salt og pepper

  • Bland vann ut gjær i lunkent vann og tilsett sukker og olje

  • Tilsett hvetemel og salt og bland godt sammen til du får en elastisk, men fast deig

  • Dekk bollen med plastfolie og la den heve i minst 1 time, gjerne to

  • Ha deigen på en melet benk og del den i to - la gjerne deigen hvile i ytterligere 45 minutter under plastfolie


  • Knekk av nederste del av aspargesen - del tomatene i to - finhakk hvitløkKjevle ut hver leiv og legg de på smurte stekebrett

  • Pensle pizzaene med olivenolje og fordel asparges, finhakket hvitløk, tomater og smuldret fetaost 

  • Krydre med oregano, salt og pepper

  • Stek pizza på 225 grader midt i ovnen i ca 15 minutter

Spekeskinke gjør seg også godt sammen med aspargesen, så det er en utvidet variant av denne pizzaen. 

Antall porsjoner 2-3 personer

Tilberedningstid

90 min