Denne løken er utrolig smakfull og enkel å lage - de blir bakt lenge i ovnen til de blir møre og fulle av smak. Fennikelfrø piffer opp toppingen og gjør dette til en fantastisk smaksopplevelse. Perfekt tilbehør til alle typer kjøtt

1 løk pr person
2 ss  olivenolje
Salt
2 dl kyllingkraft/fond/buljong
4 laurbærblader
1 ts fennikelfrø
1 dl brødrasp eller panko
1 kvast urter - salvie eller persille

  • Forvarm ovnen til 200 °C
  • Del løken i to og pensle overflatene med olivenolje - krydre med salt og plasser løken i en ildfast form med snittsiden ned
  • Tilsett kraft og laurbær og tett formen med aluminiumsfolie - stek i ca 1 time til løken er mør

I mellomtiden

  • Rist fennikelfrø i en panne på middels varme til de begynner å dufte - ca 3 minutter. Avkjøl litt
  • Ha frøene sammen med brødrasp eller panko i en morter kjør dette sammen med urter, 2 ss olivenolje og litt salt
  • Ta formen ut av ovnen og snu løken forsiktig slik at snittsiden kommer opp
  • Legg en teskje med topping på hver av løkene og sett formen tilbake i ovnen - steke videre i ca 15 minutter til toppingen får litt farge

Antall porsjonerCa 60 min