Bakte poteter med fantastisk fyll er super middagsmat. Det er en verden av muligheter når det kommer til fyllet for det aller mest passer. Her er en variant jeg slår et ekstra slag for. I stedet for å lage egen lakserøre kan du fint kjøpe den eller en annet røre som du liker fra delikatessedisken i butikken

2 bakepoteter
1 beger rømme
1 liten rødløk
1 stilk stangselleri
2-3 dl ost
100 gr varmrøkt laks eller ørret
150 gr reker
1 avokado
Rogn (kan sløyfes)

  • Pakk potetene i aluminiumsfolie og bak de i ca 1 1/2 time i ovnen på 200 C° (Stikk en grillspyd av metall gjennom potetene så går det litt fortere)

  • Mens potetene baker kan du finhakke løken og stangselleri, og raspe osten

  • Lag lakserøre ved å blande varmrøkt laks med halvparten av rømmen 
  • La de ferdige potetene hvile i ti minutter før du skjærer toppen av dem og skraper ut mesteparten av innmaten med en teskje

  • Bland innmaten sammen med resten av rømmen, løk, stangselleri og halvparten av osten

  • Rør godt sammen og smak til med salt og pepper - legg røren tilbake i potetskallet og topp med resten av osten

  • Stek under grill i noen minutter til osten har smeltet

  • Topp poteten med lakserøre, avokado i terninger og reker - rogn til pynt

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

2 timer

Gratinerte poteter kjenner ingen grenser når det kommer til innholdet. Utgangspunktet er bakt potet med potetmos blandet med masse digg, En garantert hit!

Gratinert potet

Søtpotet har blitt veldig populært og med veldig god grunn. Den er overhode ikke en potet, men en grønnsak som inneholder mye godt for kroppen av vitaminer og mineraler. Bak søtpotet og fyll den opp med allskens godsaker. Bakt søtpotet med forskjellig topping

Bakt søtpotet med forskjellig topping

Transelate »