Rødbeter er i vinden for tiden og den gamle traveren fortjener virkelig sin plass på matfatet. Ikke bare er den god, den er også proppfull av helsebringende næringsstoffer.

2 personer:

2 store rødbeter
1 pk ruccola/babyleaf
1 mozzarella
3 ss ristede mandelflak, valnøtter eller andre nøtter
6 ss olivenolje
2 ss balsamico
1/2 ss honning
Salt og pepper

  • Gni skallet inn med litt olje og bak rødbetene i ovnen på  200 grader i ca 1 time.
  • Skrell rødbetene og skjær de i tynne skiver
  • Rist nøttene i en panne i 4-5 minutter på svak varme
  • Bland olje, eddik, honning med litt salt og pepper
  • Dander rødbetene og osten på en tallerken med ruccola/babyleaf
  • Dryss over nøttene og avslutt med litt av dressingen

 Resten av dressingen serveres i en skål ved siden av

Chevre med valnøtter og bakte rødbeter

Chevre med valnøtter og bakte rødbeter

spekeskinke

Spekeskinke med bakte rødbeter