Sellerirot kan bakes i ovnen akkurat som potet og er dessuten en super erstatning for poteten. Baker du selleriroten får du et supert tilbehør som er helt nydelig til både kjøtt og fisk.

1 lten sellerirot per person
1-2 dl grovsalt
2 ss smør
Salt og pepper

  • Forvarm ovnen til 180-200 grader
  • Pakk selleriroten inn i aluminiumsfolie eller sett den i en form med havsalt i bunnen
  • Bak i ovnen i 1-2 timer, avhengig av hvor stor roten er. Stikk med en trepinne for å kjenne om den er gjennombakt
  • Kutt av toppen på sellerirota, ha i litt smør, samt salt og pepper

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

60-90 min

Grillet artisjokk med trøffelolje og aioli - Artisjokk er en grønnsak jeg ikke har brukt så mye før, men nå har det blitt en favoritt. I denne retten er det kombinasjonen med trøffel som er så god. Har du andre trøffel-produkter som smør, salt eller ost så bruk de sammen med artisjokk.

Grillet artisjokk med trøffelolje og aioli

Grønnsaker kan man aldri få nok av og disse godbitene med blomkål vil garantert slå an. Jeg bruker ostegratinerte blomkålbuketter de som tilbehør til det meste, men de er også gode som snacks. - Ostegratnierte blomkålbuketter

Ostegratnierte blomkålbuketter

Transelate »