Søtpoteten blir mye brukt i Sør-Amerika og seiler opp som en favoritt hos mange i Norge også. Med god smak og en fantastisk farge er den en fryd for både syn og gane, og med mye antioksidanter og andre gode næringsstoffer, ja da er alle argumentene på plass

Beregn ½-1 potet pr person

4 søtpoteter
2 ss olivenolje
1 bunt vårløk, eller 1 purre
1 rød chili
3-4 champignong
2 ts tørkede urter, f.eks salvie eller oregano
2 dl rømme
2 dl revet ost, Gruyere, cheddar, Jarlsberg e.a.
Salt og pepper

  • Forvarm ovnen til 200 °C

  • Bruk en gaffel og prikk skallet jevnt rundt hele

  • Legg potetene på en stekeplate og stek i ovnen i til de er gjennomstekt i 45 til 60 minutter (avhengig av størrelsen). Har du et grillspyd av metall så tre potetene på dette, da det vil redusere steke tiden en god del

    Mens potetene baker:

  • Stek pølse eller bacon i en panne og sett til side når de er ferdige

  • Stek så purre, chili, sopp og urter og når purren begynner å få litt farge tilsetter du bacon/pølsebiter. Sett så til side under lokk til potetene er klare

  • Når potetene er bakt ferdig avkjøler du de i et par minutter. Skjær de så i to på langs

  • Ta ut mesteparten av innholdet i poteten med en skje og la potetskallet stå igjen på stekeplaten

  • Mos innholdet og bland det godt sammen med rømme, halvparten av revet ost og pølseblandingen

  • Fyll potetskallet med røren og strø resten av osten over

  • Sett potetene tilbake i ovnen og stek de til osten smelter og får en gylden farge

  • Pynt med et dryss av hakket vårløk og en dæsj rømme

Denne oppskriften er like god til vanlig potet og kan også benyttes til fyll i sqash, aubergine eller paprika. Annet fyll kan være mais, løk, stangselleri, paprika og bytt evt ut bacon med kjøttdeig, kylling - eller lag de kun som vegetar.

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

25 minutter

Totaltid60-70 min

Omelett er gjort i en fei, men den må stekes på svak varme slik at den blir perfekt. Skinke, pølse, bacon eller bare gode grønnsaker, og så ost så klart

Omelett

Quiche. Kyllingpai er den perfekte restematretten, men også super når du får besøk. Kalkunkjøtt egner seg selvsagt like godt. En god salat ved siden av gjør susen

Kylling eller kalkunpai

Pai - Quiche med spinat og bacon er kun en av mange varianter du lage. Egentlig kan du bare se hva du har i kjøleskapet og lage utifra det.

Pai - Quiche