Søtpoteten blir mye brukt i Sør-Amerika og seiler også opp som en favoritt her i Norge. Bakt søtpotet med fyll gir god smak og fantastisk farge som er en fryd for både syn og gane. Mye antioksidanter og andre gode næringsstoffer inneholder den også.
Søtpoteten blir mye brukt i Sør-Amerika og seiler også opp som en favoritt her i Norge. Bakt søtpotet med fyll gir god smak og fantastisk farge som er en fryd for både syn og gane. Mye antioksidanter og andre gode næringsstoffer inneholder den også.
Beregn ½-1 potet pr person avhengig av størrelse
2 ss olivenolje
1 bunt vårløk, eller 1 purre
1 rød chili
3-4 sjampinjong
2 ts tørkede urter, f.eks salvie eller oregano
2 dl rømme
2 dl revet ost - Gruyere, cheddar, Jarlsberg eller Norvegia
Salt og pepper
Forvarm ovnen til 200 °C
Bruk en gaffel og prikk skallet jevnt rundt hele søtpoteten
Legg de på en stekeplate og stek til de er gjennomstekt i 45 til 60 minutter (avhengig av størrelsen).
Har du et grillspyd av metall så tre potetene på dette, da det vil redusere steketiden en god del
Mens potetene baker:
Stek bacon eller skinke i en panne og sett til side
Stek så purre, chili, sopp og urter og når purren begynner å få litt farge tilsetter du bacon- eller skinken
Når potetene er bakt ferdig avkjøler du de i et par minutter. Skjær de så i to på langs
Ta ut mesteparten av innmaten med en skje og mos innholdet - bland sammen med rømme og halvparten av osten
Fyll søtpotetskallet med røren og strø over resten av osten
Sett potetene tilbake i ovnen og stek de til osten smelter og får en gylden farge
Server toppet med bacon/skinke, finsnittet vårløk og en dæsj rømme
Denne oppskriften er like god til vanlig potet og kan også benyttes til fyll i sqash, aubergine eller paprika. Annet fyll kan være mais, løk, stangselleri, paprika og bytt evt ut bacon med kjøttdeig, kylling - eller lag de kun som vegetar.