Når torsk møter tomater får vi en perfekte kombinasjon - smakfull, lett og lekker.
Alternativt benytt hvilken som helst annen hvit fisk.

4 torskefilet á ca 150-200 gr hver
5 fedd hvitløk
10-12 små plommetomater
Olivenolje
Salt og pepper

1 løk
1 dl kremfløte
1 dl hvitvin
2 dl kyllingkraft/fond/buljong
1 ss tomatpuré
Hakket persille

  • Forvarm ovnene til 200°

  • Del tomater og hvitløk i båter

  • Legg et stykke bakepapir i en form og ha fiskefiletene, hvitløksbåter- og tomater i formen - ringle over olivenolje. Salt og pepper

  • Bak i ovnen i ca ti minutter til fisken er gjennomstekt - hvit og flaker seg - ta ut av ovnene og dekk til folie

  • I mellomtiden lag sausen

  • Hakk løken og stek den på middels varme i olivenolje til den blir blank Tilsett hvitvin, kyllingbuljong og tomatpuré og kok opp. La det småkoke i fem minutter - smak til med sal og pepper

  • Tilsett hvitløken og tomatene fra fiskeformen (la det bli igjen 4-5 tomater til topping) - kok opp igjen og la det småkoke i ytterligere fem minutter

     

  • Sett sausen til side og kjøre den med en stavmikser - tilsett fløte og hold sausen varm på svak varme

  • Server fisken med sausen og topp med de resterende tomatene og hakket persille

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Torsk med rød pesto og risoni er en liten smaksbombe. Torsken med sin milde smak tåler godt de italienske smakene den røde pestoen gir. Risone er pasta formet som riskorn. Finner du ikke disse kan du benytte annen pasta eller rett og slett middagsris.

Torsk med rød pesto og risoni

Transelate »