Det er anbefalt at vi spiser fisk to ganger i uken, men det er ikke alltid like lett å gjennomføre. Her er et spennende bidrag til repertoaret som du lager i en fei og som smaker kjempegodt. Spis retten som dette eller velg tilbehør etter smak - hva med røstipoteter, ris, quinoa
4 torskefileter
2 ss olivenolje
1 beger cherrytomater
2 pk spinat
2 ss smør
1-2 ss sitronsaft
2 dl hvitvin
3-4 ss kapers
1 ts sukker (kan sløyfes)
Salt og pepper
Sett ovnen på 200 grader
Krydre fisken med salt og pepper og legg filetene i en ildfast form med olivenolje
Stek fisken i 12-15 minutter - eller til den er gjennomstekt
Smelt smør i en stor stekepanne på middels varme
Tilsett sitronsaft, hvitvin, salt og pepper, og kok til væsken er redusert til ca det halve - smak til med mer salt, pepper eller juster med sukker dersom den blir for bitter
Tilsett tomater, kapers og la dette surre med i 1-2 minutter. Tilsett så spinaten og bland sammen
Server fisken sammen med grønnsakene- og nyt!
Har du ikke hvitvin for hånden så benytt fiskekraft/fond/buljong
Trenger du flere gode torskeoppskrifter så finner du noen supergode på høyresiden. Anbefaler alle som en 🙂