Har du vært på epleslang? Eller har du fått et par kasser med norske epler fra hagen til svigers? Uansett, når det er epletid så er det bare å finne de gode oppskriftene som lar frukten komme til sin rett. Dette er definitivt en av de.

6 personer

6 epler 
1 vaniljestang 
1 kanelstang
100 gr valnøtter
100 gr hassenøtter
100 gr mandler
½ pk rosiner
100 gr smør
4 ss honning
2 dl Marsala eller portvin
Frisk mynte
Vaniljeis 

  • Skjær bunnen av eplene og fjern kjernen  
  • Sett eplene i en ildfast form
  • Ha Marsala eller portvin i en bolle og tilsett rosiner samt frøene fra vanilljestangen
  • Rør om og tilsett en kanelstang 
  • Hakk nøttene og rist de på svak varme i en panne
  • Tilsett smør, honning og evt hakket mynte og bland dette sammen med portvinrøren
  • Fyll eplene med røren og pensle dem
  • Bak eplene på 150 C i ca 45 - 1 time til eplene er møre

Server eplene med en god vaniljeis, resten av marinaden og gjerne noen hakkede ristede nøtter

Transelate »