Langtidsbakte gulerøtter er supergodt og sammen med denne pistasjpestoen blir dette faktisk en hovedrett om man vil, eller en tipp topp forrett.

4 store gulrøtter
150 gr smør
1 løk 
2 kvister timian eller 1 ts tørket
Salt og pepper

  • Sett ovnen på 200°C

  • Ha gulrøttene i en ildfast form sammen med løken som du deler i store båter og smør - bak i 20–30 minutter.

  • Vend av og til.

  • Skru ovnen ned til 150°C og bak videre i ca. 3 timer - tilsett timian siste havtimen

  • Skjær gulrøttene i tykke skiver og topp med flaksalt og kvernet pepper


Pistasjpesto

½-1 potte basilikum
150 gr pistasjnøtter
50 gr parmesan
1 dl olivenolje
Salt og pepper

  • Kjør alle ingrediensene med en stavmikser eller i en blender og smak til med salt og pepper

Topp gjerne med litt rømme eller Creme Fraiche

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

10 min + 3 timer