Dette er den type dessert som jeg elsker. I tillegg til å være veldig lett å lage så fremhever den sesongen vi er i nå. Bakte pærer generelt er nydelig og det er toppen når desserten lages så raskt og greit som her. Så enkelt, og så godt.

2 pærer (hermetiske kan også benyttes)
2 ss usaltet smør
1 dl brunt sukker
½ dl crème fraiche
1 ts sitronsaft
1 ts melis
3 ss pistasjnøtter (eller andre nøtter)

  • Forvarm ovnen til 200 grader

  • Ha smøret i en liten, ildfast form og sett den i ovnen. Når smøret har smeltet tilsettes sukker. Rør rundt

  • Legg halve pærer med den flate siden ned i smør/sukker-blandingen og stek til de er møre i ca 20-30 minutter

  • Snu pærene og stek dem i ytterligere 5 minutter

  • Bland creme fraiche med melis og sitronsaft

  • Ved servering legges pærene i individuelle skåler med en dasj creme fraiche, kraften fra formen samt hakkede nøtter

Du kan også lage denne desserten med epler

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid30 minutter

Har du vært på epleslang? Når det er epletid så bør vi lage herlige desserter hvor frukten kommer til sin rett. Dette er definitivt en av de. Gled deg!

Bakte epler med nøtter i portvin

Eplechips eller tørkede eplerer herlig snacks som passer både til kveldskosen, i salater, som pynt på desserten eller som tilskudd til frokostblandingen

Eplechips

Smuldrepai med epler. Eplekake, eplepai, smuldrepai eller er det crublecake? Uansett er denne kaken superenkel, superrask og supergod. Løp og bak!

Smuldrepai med epler

Pæremarmelade. Det finnes innen grunn til å kjøpe glass med marmelade til ost i dyre dommer da dette er superenkelt og fabelaktig godt til alle typer oster

Pæremarmelade

Transelate »