4.5K
Beef Wellington er festmat på sitt beste. Innbakt oksefilet med smakfull soppblanding bakt i butterdeig. Til dette en god saus og poteter.
Beef Wellington - innbakt oksefilet
Antall porsjoner: 6
Tilberedningstid:
INGREDIENSER
1,2 - 1,4 kg indrefilet av okse
2 ss smør til steking
2-3 ark frossen butterdeig
1 egg
150 gr sjampinjong
2 sjalottløk
2 ss smør
Bladpersille
2 dl brødrasp
Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
- Renskjær kjøttet og krydre med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm panne med smør. Sett til side for avkjøling.
- Finhakk sjampinjong og løk og stekt dette i en panne med smør til det er gyllent - pass på at væsken er fordampes, ca 10 minutter. Tilsett hakket persille og brødsmuler, og smak til med salt og pepper.
- Legg butterdeigplater side om side og press skjøtene sammen. Pensle så pisket egg i skjøten slik at de holder sammen. kjevle deigen lett slik at den blir stor nok til å rulle rundt fileten. Spre soppblandingen utover butterdeigen, men la det være ca to cm som ikke får fylle
- Tørk godt av fileten og legg den over soppen, og rull/pakk butterdeigen rundt fileten -overskyggende deig skjæres bort
- Legg rullen med skjøten ned på bakepapir.
- Bruk avskjæret fra butterdeigen til å lage et mønster på toppen. Pensle med egg og sett den kjølig til den skal stekes.
- Varm et stekebrett, og løft bakepapiret med fileten over på det varme brettet. Stikk et steketermometer i midten av den tykkeste delen av kjøttet og stek på 200 ºC i ca. 20 minutter.
- Skru ned varmen til 180 ºC og stek videre i ca. 15 minutter, til steketermometeret viser 57 ºC.
- Ta rullen ut av ovnen og la det hvile i 10-15 minutter før servering
TIPS
Som tilbehør passer hasselbackpoteter rødvinssaus og bakte rotgrønnsaker.