Det er innmari godt med en biff innimellom, men det kan være en utfordring å få den stekt akkurat slik man ønsker... det viktigste er at kjøttet har romstemperatur når det skal stekes. 
Når det gjelder tilbehør er det flust av muligheter, men faste følgesvenner er ihvertfall en form for tilberedt løk, en smakfull saus og noen gode poteter. Her finner du forslag på akkurat dette

2 personer

2 biff á 150-200 gr
4 løk
8 poteter
1 pastinakk
1 sellerirot
Olje
Salt og pepper

Rødvinssaus

  • Skrell pastinakk og sellerirot og skjer supertynne skiver med en osthøvel eller en grønnsakskutter
  • Varm nøytral olje i en tykkbunnet kjele
  • Friter rotgrønnsakene så de blir crispie og gyldne. Dette tar bare noen sekunder
  • Legg til side på kjøkkenpapir og strø over litt maldonsalt
  • Kjøttet må ha romstemperatur så la det ligge ute i minst 30 minutter før det skal stekes
  • Tørk kjøttet med papir og krydre godt med salt og pepper
  • Ha god varme på pannen og la den bli varm før du tilsetter margarin eller olje
  • Stek kjøttet etter ønske. Alt avhenger av tykkelsen, men ca 1-2 minutter på hver side for lite stekt, 3-4 minutter på hver side for medium og ca 5 minutter for gjennomstekt. Begynn med høy varme i ca 40 sekunder for å få en fin stekeskorpe før du senker varmen til middels. Gjenta når du snur biffen.
  • La kjøttet hvile fem minutter før servering
Løkmarmelade

Løkmarmelade

Rødvinssaus

Rødvinssaus

Gratinert potetmos

Gratinert potetmos

Annapoteter - Pommes Anna

Annapoteter - Pommes Anna