Med denne biffgryten på bordet er middagen sikret og fort gjort er det også. Biffkjøttet sammen med grønnsaker og en smaksrik asiatisk saus slår aldri feil. Potetmos passer perfekt, men det fungerer selvsagt også med ris 

350 gr oksekjøtt - flatbiff, mørbrad eller entrecote
1-2 gulrøtter
1 løk
1 paprika
4-5 champignon
2 pk oyster sesam saus (wok-saus)
2 ss sesamfrø (ristede)

5-6 poteter
2 ss smør
1-2 dl melk
Salt og pepper

  • Skrell poteter og del de i fire - kok møre i ca 15 minutter - hell av vannet

  • Mos potetene og tilsett smør, melk, salt og pepper - bland til passe konsistens (spe eventuelt med mer melk)

  • Skjær kjøttet i strimler og finsnitt gulrot, løk og paprika og del champignon i båter

  • Fres kjøttet på høy varme til det er brunet, senk varmen til middels og tilsett grønnsakene - la det steke i 5-10 minutter

  • Tilsett sausen og la den surre med i et par minutter

  • Server med potetmos og strø over ristede sesamfrø

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

40 min

Gryte med chorizo og kikerter. Spansk fest med spennende smakskombinasjoner. Chorizo sammen med kikerter og paprika fungerer flott så her har vi en smaksrik gryterett som fort blir en favoritt.- Gryte med chorizo og kikerter

Gryte med chorizo og kikerter

Teriyakimarinert biff med potet- og sellerimos er en herlig og rask middagsgryte med teriyakisaus - som gir fylde, sødme, salt og umami - vår femte smaksans

Teriyakimarinert biff med potet- og sellerimos

Svinegryte med godsaker - En smalfull og god gryte er ikke vanskelig å lage, men den trenger lang tid. Og det er i denne tiden hvor gryta står å putrer at smakene setter seg og den bare blir bedre og bedre for hvert minutt som går.

Svinegryte med godsaker