Det lite som er så godt som en skikkelig biff i ny og ne, men noen ganger kan en solid biffmiddag bli omfattende å lage i stand. Det er da du skal lage deg et herlig biffsmørbrød - akkompagnert av biffens beste venn, løken. Nam nam... og velbekomme

300-350 gr biff - entrecote, mørbrad eller flat iron steak
Salt og pepper
Baguette eller annet brød
Ost - f.eks Brie eller Camembert
2 løk
2 ss eplecidereddik
1 ts sukker

  • Pass på at kjøttet har romstemperatur

  • Skjær løken i skiver og stek den i smør på middels varme til den får en gyllen farge

  • Tilsett sukker og la det surre i et par minutter før du tilsetter eplesidereddik - la det stå i ytterligere noen minutter

  • Salte og pepre biffen og stek den på høy varme i et par minutter på hver side - la biffen hvile i noen minutter

  • Forvarm ovnen til 250 grader

  • Del brødet i to og legg kjøtt, løk og et par skiver med ost på den ene skiven og stek den under grill til osten har smeltet

  • Legg den andre delen av brødet på toppen og la det grille i 1-2 minutter

Server som den er eller med for eksempel søtpotetchips

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Dette er skikkelig kosemat som tar minimalt med tid å lage. Løvbiff med avocadosalsa og mozzarella er dessuten en super rett å servere når du får gjester,- eller når du vil kose deg litt ekstra

Løvbiff med avokadosalsa og mozzarella

Ja, takk til søtpotetfries. Herlige, sprø og de passer til all type kjøtt- spesielt til grilling. Enkelt å lage og de står i ovnen mens du tilbereder resten av måltidet. Det kan være litt vanskelig å få de skikkelig sprø, men med varmluft og å senke varmen betraktelig mot slutten av steketiden har jeg lykkes med å få de knasende.Happy grillings!

Søtpotetfries

Løkmarmelade er ypperlig tilbehør til alle typer mørkt kjøtt, og biff spesielt. Lag en god posjon for det holder i mange dager i kjøleskapet.

Løkmarmelade