Biff er alltid godt og et biffsmørbrød er en variant som definitivt bør prøves. Super dupert når du vil kose deg med noe godt.
2-3 porsjoner
300 gr biff - ytrefilet, mørbrad eller entrecote
4 chiabatta, eller annet godt brød f.eks landbrød
2 rødløk
Kremost (fritt valg, men en med urter gir ekstra smak)
Sylteagurk
Salat
Tomater
- Kjøttet skal være romtemperert - krydre med salt og pepper
- Skjær løken i tynne skiver og stek den på middels varme i litt smør - når løken har fått farge tilsettes 1 ts sukker - la det surre på svak varme til kjøttet er ferdig
- Stek kjøttet i smør på middels til høy varme i 2-3 min på hver side
- La biffen hvile i ti minutter før du skjærer det i skiver
- Smør et tykt lag med kremost på brødskivene og legg på salatblader
- Legg biff, løk, sylteagurk og tomater på brødet og avslutt med et par tak med pepperkvernen