Enkelt og fantastisk godt. Biff i skiver på en seng av ruccolasalat, toppet med balsamico er alt som skal til for en suveren middag. Rosmarinstekte poteter passer utmerket.

3-350 gr biff - entrecote, mørbrad eller ytrefilet
1 pk ruccola
2 ss balsamicoeddik
4 ss pesto Genovese

4-5 poteter
2 ss olivenolje
1-2 ts rosmarin
Salt og pepper

  • Forvarm ovnen til 220 grader

  • Del potetene i store terninger og kok dem i fem minutter i usaltet vann. Hell av vannet og la det dampe av litt.

  • Ha potetene over i en ildfast form og tilsett olivenolje og krydre med rosmarin, salt og pepper - bland godt

  • Stek potetene til de har en fin gylden farge

  • Salte og pepre biffen godt - stek i litt olje eller smør på litt over middels varme i 2-4 minutter på hver side (avhengig av hvor tykk biffen er og hvor rosa du vil ha den). 
    La kjøttet hvile i minst 5 minutter før du skjærer det i skiver

  • Start med å fordele to spiseskjeer pesto på hver tallerken. Fortsett med ruccola og avslutt med biffen. Topp det hele med noen dråper olivenolje og balsamico

Parmesan gjør også susen her

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

40 minutter

En lun biffsalat er en lettvint og en fantastisk middag når man vil kose seg med noe ekstra godt. Her er det få ingredienser, men unn deg en god olivenolje og balsamico som dressing.

Biffsalat

 
En fantastisk god italiensk klassiker. Vitello tonnato er ekte sommermat, forrett eller middag. Det møre kalvekjøttet med den deilige dressingen er magisk.

Vitello Tonnato

Transelate »