Dette er ikke biffsnadder i tradisjonell norsk forstand, men en rett som definitivt har sin plass i repertoaret av snadderretter vi liker. Med sine italienske smaker blir dette fort en favoritt. 

400 gr biff, ytrefilet, entrecote eller mørbrad
1 beger cherrytomater
2 løk
10-12 oliven
Brunt sukker
Balsamico
Salt og pepper

  • Legg tomatene i en ildfast form, eller i aluminiumsfolie, og tilsett 1 ss olje og 1 ts brunt sukker eller balsmico. Bak de i 20 minutter på 180 grader.
  • Kjøttet bør ha romstemperatur. Tørk av kjøttet og krydre det med salt og pepper
  • Stek det i ca 1 minutt på hver side på høy varme til det får fin stekeskorpe
  • Senk varmen og stek videre til ønsket stekegrad - ytterligere 2-3 minutter på hver side gir rosa kjerne - la kjøttet hvile i 10 minutter - Kok ut pannen med 1 dl vann og 1 ss balsamico
  • Strimle løken og surr den i smør til den får lys brun farge - tilsett 1 ts sukker og stek i ytterligere 2-3 minutter
  • Skjær kjøttet i skiver og bland det med oliven, løk og tomatene - ha over stekeskyen. 

Server som den er eller med ønsket tilbehør, for eksempel byggrynssalat, ris, eller favorittpotetene dine 

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Tagliata med ruccola og parmesan. Tagliata er italiensk snaddermat med biff, ruccola, tomater, pinjekjerner, balsamico og toppet med parmesan

Tagliata med ruccola og parmesan

En lun biffsalat er en lettvint og en fantastisk middag når man vil kose seg med noe ekstra godt. Her er det få ingredienser, men unn deg en god olivenolje og balsamico som dressing.

Biffsalat

Biffsmørbrød. Biff er alltid godt og et biffsmørbrød er en variant som definitivt bør prøves. Superdupert når du vil kose deg med noe godt.

Biffsmørbrød

Nudler med biff og reker høres kanskje rart ut, men rekene gir et element i retten som bidrar til en herlig touch. Hoisin eller teriyaki gir fantastisk smak

Nudler med biff og reker

Transelate »