Nydampede blåskjell er lettvint og godtt, og blåskjell dampet i øl en klassiker - aller helst med aioli og pommes frites ved siden av

1 nett blåskjell
2 charlottløk
1 stangselleri
1 ss olivenolje
1 kvast persille
1 ts timian
1 ts pepper
2 dl øl

  • Vask og skrubb skjellene i kaldt vann - de som ikke lukker seg skal du kaste

  • Finhakk løk og stangselleri og surr det i litt olje i et par minutter på middels varme

  • Øk varmen og tilsett blåskjellene - tilsett øl og timian og la skjellene koke i 1-2 minutter under lokk - rist godt på kjelen et par ganger

  • Er det skjell som ikke har åpnet seg skal de kastes

Server med hakket persille, aioli, pommes stripes eller bare godt brød

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Blåskjell i hvitvin er luksus, men såpass billig luksus at du kan unne deg og nyte disse godsakene når enn du har lyst. Enkelt raskt og supergodt.

Blåskjell i hvitvin

Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell

Vår i luften inspirerer til vårlige smaker. Her er ukens tips på gode og varierte middager som du kan kose deg med igjennom uken.

Blåskjellsuppe med saffran

Transelate »