Dampede blåskjell er lettvint og godt. Blåskjell i hvitvin er kanskje det mest vanlige, men prøv også blåskjell i øl – en like stor klassiker i Europa. Servert med aioli og pommes frites.
Dampede blåskjell er lettvint og godt. Blåskjell i hvitvin er kanskje det mest vanlige, men prøv også blåskjell i øl – en like stor klassiker i Europa. Servert med aioli og pommes frites.
1 nett blåskjell
2 sjalottløk
1 stangselleri
1 ss olivenolje
1 kvast persille
1 ts timian
1 ts pepper
2 dl øl
Vask og skrubb skjellene i kaldt vann - de som ikke lukker seg skal du kaste
Finhakk løk og stangselleri og surr det i litt olje i et par minutter på middels varme
Øk varmen og tilsett blåskjellene - tilsett øl og timian og la skjellene koke i 1-2 minutter under lokk - rist godt på kjelen et par ganger
Er det skjell som ikke har åpnet seg skal de kastes
Server med hakket persille, aioli, pommes frites eller bare godt brød