Enkel og imponerende blåskjellrett. Her får du fantastisk smakskombinasjon som gir en nydelig kraft som passer perfekt til blåskjell. Tilberedningstiden er kort, men smaken er av ren restaurantkvalitet.
1 kg blåskjell
1 boks kokosmelk
2 dl tørr hvitvin
50 gr rød currypaste
1 ts hvitløkspaste (eller 1 fedd finhakket hvitløk)
1 ts ingefærpaste (eller tilsvarende fersk finhakket)
1 ts sitrongresspaste (eller 1 fersk)
1 kvast hakket koriander
1 kvast bladpersille (kan sløyfes)
Baguette, chiabata eller annet brød
Lime
Forvarm ovnen til 210°C
Rensk blåskjellene i kalt vann. Kast de som ikke lukker seg. Ha skjellene i en langpanne
Visp sammen kokosmelk, vin og krydderpastene i en bolle til en jevn røre. Pass på at skjellene ligger jevnt fordelt i pannen og hell over røren.
Stek i ovnen i ca 15 minutter, til skjellene har åpnet seg
Topp med hakket koriander og/eller persille
Server med grillet brød og limebåter