Enkel og imponerende blåskjellrett. Her får du fantastisk smakskombinasjon som gir en nydelig kraft som passer perfekt til blåskjell. Tilberedningstiden er kort, men smaken er av ren restaurantkvalitet.

1 kg blåskjell
1 boks kokosmelk
2 dl tørr hvitvin
50 gr rød currypaste
1 ts hvitløkspaste (eller 1 fedd finhakket hvitløk)
1 ts ingefærpaste (eller tilsvarende fersk finhakket)
1 ts sitrongresspaste (eller 1 fersk)
1 kvast hakket koriander
1 kvast bladpersille (kan sløyfes)
Baguette, chiabata eller annet brød
Lime

  • Forvarm ovnen til 210°C

  • Rensk blåskjellene i kalt vann. Kast de som ikke lukker seg. Ha skjellene i en langpanne

  • Visp sammen kokosmelk, vin og krydderpastene i en bolle til en jevn røre. Pass på at skjellene ligger jevnt fordelt i pannen og hell over røren.

  • Stek i ovnen i ca 15 minutter, til skjellene har åpnet seg

  • Topp med hakket koriander og/eller persille

  • Server med grillet brød og limebåter

Antall porsjoner 2 personer hovedrett 
4 personer forrett

Tilberedningstid

30 minutter

Verdens beste suppe er Blåskjellsuppe med safran

Verdens beste suppe er Blåskjellsuppe