Blåskjell er luksus, men såpass billig luksus at du kan unne deg og nyte disse godsakene når enn du har lyst. Enkelt, raskt og supergodt.

2 personer

1 nett blåskjell
4-5 sjalottløk
½ fennikel
3 fedd hvitløk
3 dl fiskekraft/buljong
1-2 dl hvitvin
Olivenolje
Salt og pepper
Bladpersille

  • Rens blåskjellene under kalt vann. De som ikke lukker seg skal du kaste.
  • Hakk fennikel og løk og stek dette på middels varme til løken blir blank - tilsett finhakket hvitløk, og la det surre med i ca ett minutt
  • Tilsett kraft og hvitvin og la det småkoke i ca fem minutter - smak til med salt og pepper
  • Tilsett blåskjellene, legg på lokk og kok opp. La det koke i 2-3 minutter. (skjell som ikke åpner seg skal ikke spises)
  • Avslutt med et dryss persille, og server med godt brød og smør eller pommes frites

For en kremet blåskjellsuppe tilsetter du 1-2 dl fløte sammen med kraften. Eller hva med denne gudommelig gode blåskjellsuppen

Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell

Spicy fiskesuppe

Spicy fiskesuppe

Blåskjellsuppe

Skalldyrsuppe med safran

Transelate »