Her snakker vi om suppe av ypperste klasse – luftig og lekker. Cayennepepper gir et fint lite kick, så smak deg frem til ønsket styrke.
Blåskjellsuppe med hvitvin og cayennepepper
Antall porsjoner: 2 personer
Tilberedningstid:
Nutrition facts:
1200 calories
120 fat
INGREDIENSER
1/2 nett blåskjell
2-3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
3 dl tørr hvitvin
2 dl H-melk
1 1/2 fløte
Salt
Cayennepepper
FREMGANGSMÅTE
- Vask blåskjellene i kalt vann og kast de som ikke lukker seg
- Fres finhakket løk og knuste hvitløksfedd i litt olje på middels varme i en stor kjele - pass på at det ikke får farge
- Tilsett hvitvinen og la det småkoke inn litt - ca 5 minutter
- Ha i blåskjell og la de koke under lokk i 3-4 minutter
- Sil av kraften og rens skjellene (ta vare på et par hele skjell for pynt - kast de som er ødelagt eller ikke har åpnet seg
- Varm opp kraften igjen og tilsett fløte og melk, og gi suppen et raskt oppkok
- Smak til med salt og cayennepepper, og kjør så suppen med en stavmikser slik at den blir skummende og luftig
- Ha skjellene i suppen og server umiddelbart