Her snakker vi om suppe av ypperste klasse -  luftig og lekker. Cayennepepper gir et fint lite kick, så smak deg frem til ønsket styrke.

1/2 nett blåskjell
2-3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
3 dl tørr hvitvin
2 dl H-melk
1 1/2 fløte
Salt
Cayennepepper

  • Vask blåskjellene i kalt vann og kast de som ikke lukker seg
  • Fres finhakket løk og knuste hvitløksfedd i litt olje på middels varme i en stor kjele - pass på at det ikke får farge
  • Tilsett hvitvinen og la det småkoke inn litt - ca 5 minutter
  • Ha i blåskjell og la de koke under lokk i 3-4 minutter
  • Sil av kraften og rens skjellene (ta vare på et par hele skjell for pynt - kast de som er ødelagt eller ikke har åpnet seg
  • Varm opp kraften igjen og tilsett fløte og melk, og gi suppen et raskt oppkok
  • Smak til med salt og cayennepepper, og kjør så suppen med en stavmikser slik at den blir skummende og luftig
  • Ha skjellene i suppen og server umiddelbart

Antall porsjoner 2 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Blåskjell med hvitvin

Blåskjell

Blåskjellsuppe med safran. Vår i luften inspirerer til vårlige smaker. Her er ukens tips på gode og varierte middager som du kan kose deg med igjennom uken.

Blåskjellsuppe med safran