Dette er ekte kjærlighet og ren skjær idyll enten det er sommer, høst, vinter eller vår.. Verdens beste suppe i reneste gourmetrestaurant stil. Og ikke er det vanskelig heller. Heng med;

2-3 personer

1 kg blåskjell
3 fedd hvitløk
3-5 charlottløk
½ fenikkel
½ flaske tørr hvitvin
1 pk safran
2 ½ dl fløte
4 dl fiskekraft/fond
Estragon og persille

  • Skyll og skrubb blåskjellene i kaldt vann og fjern alt rusk og skjegg
  • Fres sjalottløken, gulrot og fennikel på svak varme i en stor kjele med litt smør i ca 10 min
  • Tilsett hvitløk og safran og la de surre i ytterligere et par minutter
  • Ha i urtene og hvitvin og øk varmen noe
  • Tilsett blåskjellene og legg på et lokk - småkok i et par minutter til skjellene har åpnet seg helt 
  • Kast de skjellene som ikke åpner seg
  • Ta opp skjellene med en hulløse og ta ut skjellmaten på halvparten av skjellene
  • Ha fløte i kraften og la det småkoke til suppen begynner å tykne litt
  • Legg tilbake skjellene og tilsett ferske urter. Rett før det begynner å koke er suppen klar

Servér med godt landbrød og ekte smør

Blåskjell er luksus, men såpass billig luksus at du kan unne deg og nyte disse godsakene når enn du har lyst. Enkelt raskt og supergodt.

Blåskjell i hvitvin

Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell

Fisk- og skalldyrsuppe

Fiskesuppe