Dette er ekte kjærlighet og ren skjær idyll enten det er sommer, høst, vinter eller vår. Verdens beste suppe i reneste gourmetrestaurant stil. Og ikke er det vanskelig heller. Heng med;

1 nett blåskjell
2-3 fedd hvitløk
2-3 sjalottløk
½ fennikel
1 liten gulrot
2 dl tørr hvitvin (resten nytes til suppen)
1/2 ts kajennepepper
1/4 ts safran
4 dl fiskekraft/fond/buljong
2 dl kremfløte
Salt og pepper
Rød chili
Gressløk og toppene av fennikel

  • Skyll og skrubb blåskjellene i kalt vann og fjern alt rusk og skjegg - kast skjell som ikke lukker seg
  • Finhakk én sjalottløk og ett fedd hvitløk og fres det lett i en stor gryte med litt olje - tilsett kraften og når den koker tilsettes skjellene - kok til de åpner seg - 2-3 minutter
  • Hell skjellene over i et dørslag med en bolle eller kjele under slik at du får kraften for seg. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg
  • Finhakk resten av sjalottløken, hvitløken og strimle gulrot og fennikel - la dette surre i en kjele med ca 2 ss olje på svak varme til løken blir myk - ca fem minutter
  • Tilsett kraften fra skjellene og hvitvin, og la dette småkoke i ca ti minutter
  • Krydre med kajennepepper, safran, salt og pepper og ha i fløten. La suppen småkoke i fem minutter og så tilsettes blåskjellene. Gi et raskt oppkok og så er suppen klar
  • Topp med hakkede urter og finsnittet chili

Servér med godt landbrød og ekte smør. Og så blir det ren skjær idyll.

3-4 personer
45 minutter

Suppe med fennikel, safran og kamskjell

Fennikelsuppe med kamskjell og safran