Luftig og lett blåskjellsuppe som er laget på kraften fra blåskjellene er rett og slett himmelsk. I denne suppen er det kun et par av skjellene som benyttes til pynt. Resten lager du for eksempel fylte blåskjell av

1 nett blåskjell
2-3 charlottløk
2 fedd hvitløk
3 dl tørr hvitvin
2 dl H-melk
1 1/2 fløte

  • Vask blåskjellene i kalt vann og kast de som ikke lukker seg
  • Fres finhakket løk i litt olje på middels+ varme i en stor kjele
  • Tilsett knuste fedd hvitløk og la det frese med i ett minutt - tilsett så hvitvinen og la det koke inn litt - ca 5 minutter
  • Ha i blåskjell og la de koke under lokk i 3-4 minutter
  • Sil av kraften og rens skjellene (ta vare på et par med skjell for pynt - kast de som er ødelagt eller ikke har åpnet seg
  • Varm opp kraften igjen og tilsett fløte og h-melk, gi det et raskt oppkok
  • Smak til med salt og pepper og kjør så suppen med en stavmikser slik at den blir skummende og luftig

Pynt med et par skjell og server med brød ved siden av

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 min

Blåskjell i øl - Nydampede blåskjell er deilig sommermat: Det som er så fint med blåskjell er at man enkelt kan lage ulike varianter. Selv om blåskjell i hvitvin kanskje er mest kjent for oss nordmenn er blåskjell dampet i øl en like stor klassiker i Europa.

Blåskjell i øl

En god og spennende måte å tilberede blåskjell på er å fylle dem med en smakfull miks og servere dem i en herlig tomatsaus. Fylte blåskjell er veldig italiensk og veldig godt.

Fylte blåskjell

Blåskjell i hvitvin er luksus, men såpass billig luksus at du kan unne deg og nyte disse godsakene når enn du har lyst. Enkelt raskt og supergodt.

Blåskjell i hvitvin

Transelate »