Luftig og lett blåskjellsuppe som er laget på kraften fra blåskjellene er rett og slett himmelsk. I denne suppen er det kun et par av skjellene som benyttes til pynt. Resten lager du for eksempel fylte blåskjell av
1 nett blåskjell
2 ss smør (eller olje)
2-3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
3 dl tørr hvitvin
2 dl H-melk
1 1/2 fløte
- Vask blåskjellene i kaldt vann og kast de som ikke lukker seg
- Fres finhakket løk i smør eller olje på middels+ varme i en stor kjele
- Tilsett knuste fedd hvitløk og la det frese med i ett minutt - tilsett så hvitvinen og la det koke inn litt - ca 5 minutter
- Ha i blåskjell og la de koke under lokk i 3-4 minutter
- Sil av kraften og rens skjellene (ta vare på et par med skjell for pynt - kast de som er ødelagt eller ikke har åpnet seg
- Varm opp kraften igjen og tilsett fløte og h-melk, gi det et raskt oppkok
- Smak til med salt og pepper og kjør så suppen med en stavmikser slik at den blir skummende og luftig
Pynt med et par skjell og server med brød ved siden av