La blomkålen bli helten om du gratinerer den med ost, har den i gratenger eller baker den som her - eller lager den som erstatning til ris. Disse møre blomkålskivene absorberer alle de gode smakene fra chorizoen og krydderet og er i seg selv en rett. Men dette er også ypperlig tilbehør til hvit fisk og kylling

1 stor blomkål
3 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
1 ts smoked paprika (paprikakrydder)
1 ss sitronsaft
1/2 dl solsikke- eller gresskarfrø
150 gr chorizo - eller annen spekepølse
Soltørket tomat

  • Forvarm ovnen til 160 grader
  • Bland finhakket hvitløk sammen med olje, paprikakrydder og sitronsaft
  • Del blomkålen i tykke skiver (ca 3 cm) og pensle med blandingen - legg de på en stekeplate og bak i ovnen i ca 15 minutter
  • Skjær chorizo i terninger og legg det over blomkålen og stek i ytterligere i 10 minutter
  • Rist frøene i en tørr panne og topp blomkålen med disse og soltørket tomat

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Grønnsaker kan man aldri få nok av og disse godbitene med blomkål vil garantert slå an. Jeg bruker ostegratinerte blomkålbuketter de som tilbehør til det meste, men de er også gode som snacks. - Ostegratnierte blomkålbuketter

Ostegratnierte blomkålbuketter

Makaroni med ost og blomkål er en utvidet variant av Mac n' cheese, - en enkel og god hverdagsrett som du også kan tilsette kjøtt eller fisk.

Makaroni med ost og bacon

Blomkål, persille og nepesuppe - Denne blomkålsuppen får en super tvist med smakfull persillerot og nepe som bidrar med en lett pepperaktig smak. Sammen blir dette en mettende suppe flust av fiber og vitaminer. Spekepølse bidrar med litt salt og brødkrutongene er vårt sprøe element som vi alltid bør ha.

Blomkål, persille og nepesuppe