Denne blomkålsuppen får en super tvist med smakfull persillerot og nepe som bidrar med en lett pepperaktig smak. Sammen blir dette en mettende suppe flust av fiber og vitaminer. Spekepølse bidrar med litt salt og brødkrutongene er det sprø element vi alltid bør ha med. 

3-4 charlottløk
1 blomkål
2 persillerot
3-4 hvite neper
10 dl kyllingkraft- fond eller buljong
1 dl matfløte
1 dl creme fraiche (kan sløyfes)
Parmesan
Salt og hvit pepper

3-4 skiver rugbrød
150-200 gr chorizo eller annen spicy pølse

  • Finhakk løken og surr den i litt olje i en stor kjele

  • Skrell neper og persille og skjær i biter, blomkålen i buketter - legg en handfull små buketter til side

  • Ha grønnsakene i kjelen og tilsett kraft - la småkoke i 20-30 minutter

  • Skjær rugbrød i terninger og rist dem i en tørr panne - stek chorizo i biter sammen med blomkålbukkettene

  • Ta suppekjelen fra varmen og kjør den jevn med en stavmikser

  • Sett tilbake på platen og tilsett fløte og creme fraiche - kok forsiktig opp

  • Smak til med salt og pepper og avslutt med et godt rasp parmesan

Dette er en fullverdig middag. Server gjerne med litt godt brød og smør ved siden av

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

50 minutter

Deilig aspargessuppe med sprøstekt spekeskinke eller bacon. I sesong bruker vi fersk asparges, men ellers går det fint med asparges på boks. Deilig det også

Aspargessuppe

Lekker, kremet jordskkoksuppe med masse godsaker er en skikkelig høst- og vintersuppe. Jordskokk er en gammel, norsk knoll som kan brukes på mange måter. Den ble i sin tid vraket til fordel for poteten, men vi bør nyte den herlige smaken, som her i en klassisk suppe

Jordskokksuppe

Klassisk nydelig potetsuppe med purre og bacon med herlig fylde. Dette er super og billig hverdagsmat som både voksne og barn liker godt. Servert med grovt ristet brød

Potetsuppe med purre og bacon

Supper er flytende energi og denne er også en fryd for øyet med sin vakre vårlige farge. Servér suppen med masse groft brød og godt smør, så har du en perfekt middag

Grønn ertesuppe med ricotta

Transelate »