Nepesuppe med blomkål får en super tvist med smakfull persillerot. Sammen blir dette en mettende suppe flust av fiber og vitaminer. Spekepølse bidrar med litt salt og brødkrutongene er det sprø element vi alltid bør ha med.
Nepesuppe med blomkål får en super tvist med smakfull persillerot. Sammen blir dette en mettende suppe flust av fiber og vitaminer. Spekepølse bidrar med litt salt og brødkrutongene er det sprø element vi alltid bør ha med.
3-4 sjarlottløk
1 blomkål
2 persillerot
3-4 hvite neper
10 dl kyllingkraft- fond eller buljong
1 dl matfløte
1 dl creme fraiche (kan sløyfes)
Parmesan
Salt og hvit pepper
3-4 skiver rugbrød
150-200 gr chorizo eller annen spicy pølse
Finhakk løken og surr den i litt olje i en stor kjele
Skrell neper og persille og skjær i biter, blomkålen i buketter - legg en handfull små buketter til side
Ha grønnsakene i kjelen og tilsett kraft - la småkoke i 20-30 minutter
Skjær rugbrød i terninger og rist dem i en tørr panne - stek chorizo i biter sammen med blomkålbukkettene
Ta suppekjelen fra varmen og kjør den jevn med en stavmikser
Sett tilbake på platen og tilsett fløte og creme fraiche - kok forsiktig opp
Smak til med salt og pepper og avslutt med et godt rasp parmesan
Dette er en fullverdig middag. Server gjerne med litt godt brød og smør ved siden av