Dette er vegetarmat på sitt aller beste. Blomkål er mild på smak så et kraftig krydder passer fint. Soppblandingen på toppen setter prikken over i'en.

1 stor blomkål
2 ts harissa
2 ss smør eller olivenolje
1 dl grønnsakskraft/fond/buljong
2 sjalottløk
100 gr sopp - jeg benytter sjampinjong og portobello
100 gr oliven - grønn eller sort
1/2 sitron - skall og saft
Salt og pepper

  • Sett stekeovnen på 200 grader

  • Skjær blomkålen i to tykke skiver. Du må også skjære av en del på sidene slik at du får to flate sider - avskjæret tar du vare på

  • Pensle snittsidene med oliven og strø på med harissakrydder

  • Stek blomkålen i olje eller smør på middels varme i et par minutter på hver side slik at den får en gyllen farge og fin stekeskorpe

  • Overfør blomkålen til en ildfast form og tilsett kraften - stek i ovnen på 200 grader til blomkålen er mør 10-20 minutter

    Mens blomkålen steker gjør du i stand toppingen

  • Hakk løk og skjær soppen i biter - stek dette i olje på middels varme til løken er blank og soppen har fått farge

  • Krydre med salt og pepper og raspet sitronskall. Smak til med sitronsaft og tilsett oliven i skiver

  • Når blomkålen er ferdig danderes den på tallerken og toppes med soppblandingen
    - Så er det bare å kose seg

Andre ingredienser som kan tilsettes soppblandingen er fetaost, og dersom du ikke er avhengig av at retten skal være vegetar er det helt supert med sprøstek chorizo eller annen spekepølse på toppen

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Blomkål med chorizo, soltørket tomat og solsikkefrø - Blomkål med chorizo, soltørket tomat og solsikkefrø

Blomkål med chorizo, soltørket tomat og solsikkefrø

Grønnsaker man blir glad av

Ostegratnierte blomkålbuketter

gratinert blomkål. Lekker hverdagsrett eller deilig lunsj

Gratinert blomkål en rett i seg seg selv eller som tilbehør