2.4K
Hjemmelaget blomkålsuppe med krutonger slår aldri feil. Du kan også tilsette sprøstekt spekeskinken, chorizo eller bacon på toppen av suppen.
Hjemmelaget blomkålsuppe
Antall porsjoner: 4
Tilberedningstid:
INGREDIENSER
1 stor eller 2 små blomkål
1 løk
1/2 purre
2 fedd hvitløk
8 dl kylling- eller grønnsakskraft, fond eller buljong
2 dl melk
1 dl creme fraiche eller fløte (kan sløyfes, men det gjør susen)
Salt og pepper
100 gr parma- serrano eller spekeskinke
Brødkrutonger (lag gjerne selv)
Parmesan
FREMGANGSMÅTE
- Sett ovnen på 160 grader. Skjær 2-3 skiver brød (gjerne rugbrød) i små terninger og legg de en ildfast form. La stå i ovnen til suppen er klar - rist på formen innimellom
- Kutt blomkål i biter. Hakk løken og det hvite av purren - stek dette i en kjele sammen med litt olje
- Tilsett kraft og la det småkoke til blomkålen er mør
- Fjern ca halvparten av blomkålbukettene og kjør resten av suppen med en stavmikser til den er glatt
- Varm opp suppen igjen og tilsett gjerne litt fløte eller crème fraiche for en fyldigere suppe - smak til med salt og pepper
- Skjær spekeskinken i strimler og stek de i en panne
- Fordel blomkålbukettene i suppeskåler og hell over suppe - topp med spekeskinke, brødkrutonger og rasper parmesan
TIPS
Server med hvitløksbaguetter. Du kan selvsagt bytte ut spekeskinken med chorizo eller bacon. Reker er også godt i blomkålsuppe.