Noe av det aller beste som finnes til lunsj eller forrett er bruschetta. Bruschetta i seg selv er grillet brød med olje som man gnir inn med hvitløk. Toppingen derimot kan variere i det uendelige. Den mest kjente varianten er med tomat og basilikum, men mulighetene er mange. Ved siden av den klassiske bruschetta pomodoro har jeg her en variant med god salami og avokado. Så enkelt og så godt!

Landbrød eller det du foretrekker
Olivenolje
Hvitløk

Tomater
Basilikum
Olivenolje
Salt og pepper

Italiensk salami eller annen spekepølse
Avokado

  • Pensle brødskivene med olje og legg de i ovnen under grill eller stek de i en stekepanne til de får en lett stekt overflate

  • Del en hvitløk i to på langs og gni snittflaten mot brødet

  • Topp brødet med akkurat det du ønsker og avslutt med en skvett olivenolje 

Her gjelder det å unne seg gode råvarer - både når det gjelder tomater og olivenolje. Det er dét som gjør hele forskjellen

Tilberedningstid

20 minutter

Bruschetta med soltørkede tomater og mozzarella -Det er alltid velkomment når man i løpet av noen få minutter kan ha en smakfull matbit på bordet. Disse bruschettaene er også supre som snacks, på tapasbordet eller som fingermat.

Bruschetta med soltørkede tomater og mozzarella

Sprø bruschetta med krepsehaler er en fin starter eller forrett. Du lager de på 15-20 minutter som også er en stor fordel når man skal ha middagsgjester. Atter en gang er jeg inspirert av det danske kjøkkenet og funnet oppskriften der.

Bruschetta med krepsehaler

Tomatbruschetta- Med det italienske flaggets farger i rødt, hvitt og grønt må dette være signaturrett nr 1. Enkelere blir det ikke, men unn deg for all det de mest smakfulle tomatene og den beste olivenoljen og balsamicoen. Det er dét som gjør retten helt himmelsk. Servers som salat eller som her på bruscetta

Tomatbruschetta

Transelate »