Det å bruke soyabønner blir stadig mer populært i Norge og det er ikke så rart for de er proppfulle av gode næringsstoffer. Dette er en lekker bruschetta av edamame-bønner som du kan unne deg når som helst.

150 gr edamamebønnrer/soyabønner
½  kvast mynte
20 gr parmesan- eller pecorinoost
4 skiver landbrød
1 fedd hvitløk
Olivenolje
Salt og pepper

  • Benytt kun bønnene, ikke belgen - kok bønnene i et par minutter i 2 dl vann

  • Hell av vannet, men ta vare på det
  • Knus bønnene med en gaffel eller stavmikser til en grov masse - spe på med olivenolje og evt kokevannet til du får en fast masse og smak til med salt og pepper

  • Pensle brødet med olivenolje og rist det i en stekepanne til det får en gyllen overflate - gni så skivene med et hvitløksfedd som er delt i to

  • Bland hakket mynte sammen med bønnene og dander blandingen på brødet

  • Avslutt med litt olivenolje og raspet ost

Antall porsjoner 4 skiver

Tilberedningstid

20 minutter

Noe av det aller beste som finnes når man skal kose seg eller servere en lunsj er å lage bruschetta. Bruschetta i seg selv er grillet brød med olje som man gnir med hvitløk. Toppingen derimot kan variere til det uendelige. Den mest kjente varianten er med tomat og basilikum, men mulighetene er mange. Ved siden av den klassiske bruschetta pomodoro har jeg her en variant med god salami og avokado. Bruschetta i to varianter - Så enkelt og så godt

Bruschetta i to varianter

Sprø bruschetta med krepsehaler er en fin starter eller forrett. Du lager de på 15-20 minutter som også er en stor fordel når man skal ha middagsgjester. Atter en gang er jeg inspirert av det danske kjøkkenet og funnet oppskriften der.

Bruschetta med krepsehaler

Tomatbruschetta- Med det italienske flaggets farger i rødt, hvitt og grønt må dette være signaturrett nr 1. Enkelere blir det ikke, men unn deg for all det de mest smakfulle tomatene og den beste olivenoljen og balsamicoen. Det er dét som gjør retten helt himmelsk. Servers som salat eller som her på bruscetta

Tomatbruschetta

Transelate »