Det å bruke soyabønner blir stadig mer populært i Norge og det er ikke så rart for de er proppfulle av gode næringsstoffer. Dette er en lekker bruschetta av edamame-bønner som du kan unne deg når som helst.
150 gr edamamebønnrer/soyabønner
½ kvast mynte
20 gr parmesan- eller pecorinoost
4 skiver landbrød
1 fedd hvitløk
Olivenolje
Salt og pepper
Benytt kun bønnene, ikke belgen - kok bønnene i et par minutter i 2 dl vann
- Hell av vannet, men ta vare på det
Knus bønnene med en gaffel eller stavmikser til en grov masse - spe på med olivenolje og evt kokevannet til du får en fast masse og smak til med salt og pepper
Pensle brødet med olivenolje og rist det i en stekepanne til det får en gyllen overflate - gni så skivene med et hvitløksfedd som er delt i to
Bland hakket mynte sammen med bønnene og dander blandingen på brødet
Avslutt med litt olivenolje og raspet ost