Det er alltid velkomment når man i løpet av noen få minutter kan ha en smakfull matbit på bordet. Disse bruschettaene er også supre som snacks, på tapasbordet eller som fingermat. Bruk da en baguette i stedet for store skiver med brød, som er brukt her

Landbrød eller annet brød
1 mozzarella
5-6 soltørkede tomater i olje
Olivenolje
1 fedd hvitløk
1 ts oreganokrydder

  • Skjær brødet i skiver og pensle med olivenolje

  • Rist skivene i en panne til de får en lett gylden overflate

  • Del hvitløken i to på langs og gni hvitløken på overflaten av brødet

  • Fordel mozzarella og tomater på brødet og avslutt med et dryss oregano

    En fin variant er å blande friske tomater sammen med de soltørkede

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

20 minutter

Tomatbruschetta- Med det italienske flaggets farger i rødt, hvitt og grønt må dette være signaturrett nr 1. Enkelere blir det ikke, men unn deg for all det de mest smakfulle tomatene og den beste olivenoljen og balsamicoen. Det er dét som gjør retten helt himmelsk. Servers som salat eller som her på bruscetta

Tomatbruschetta

Sprø bruschetta med krepsehaler er en fin starter eller forrett. Du lager de på 15-20 minutter som også er en stor fordel når man skal ha middagsgjester. Atter en gang er jeg inspirert av det danske kjøkkenet og funnet oppskriften der.

Bruschetta med krepsehaler

Pasta med soltørkede tomater og sprø brødsmuler er en enkel og rask pastarett med spennende smak som faller i smak hos de fleste. En fin rett når man har mye på programmet, men likevel ønsker en smakfull middag.

Pasta med soltørkede tomater