Butter chicken eller smørkylling er verdenskjent og en av de mest populære indske rettene. Det er de som sier at første gang man besøker en indisk restaurant bør og må man bestille butter chicken. Denne oppskriften er 'the real deal'. Håper den faller i smak.

4 personer

1 ss olje
2 charlottløk
1  stor løk
2 ss smør
2 ss lime- og sitronsaft
1 ss ingefær og hvitløkspaste (eller mal ingefær og hvitløk i en stavmikser)
1 ss garam masala
1 ts chilipulver
1 ts  spisskummen
1 ts  cayennepepper
1 laurbærblad
1 beger matyoghurt
1 dl fløte
1 boks finhakkede tomater
Salt og pepper

400 gram kyllingefilet skåret i mellomstore biter
1 ss olje
Frisk koriander

  • Surr hakket charlottløk og løk på middels varme til de begynner å få litt farge
  • Tilsett smør, limesaft, cayennepepper, ingefær og hvitløkspaste, garam masala, chilipulver, spisskummen og laurbærblad
  • Rør godt om og la det småkoke i et par minutter
  • Tilsett hakkede tomater og rør om før du tilsetter fløte og yoghurt
  • Skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter under omrøring
  • Smak til med salt og pepper (og juster med evt.mer krydder dersom ønskelig) og sett til side
  • Varm olje i en gryte på middels varme
  • Stek kyllingbitene til de får en gylden farge
  • Tilsett sausen og la det småkoke i ytterligere 10-12 minutter
  • Dryss på med hakket koriander og server med naanbrød og Basmatiris.

Så kan du si; vær så go’

kylling i karri gryte

kylling i karri gryte

Transelate »