Byggotto seiler opp som et supert alternativ til den tradisjonelle risottoen som vi liker så godt. Og det er med god grunn, for byggryn er stappfull av sunnhet, samtidig som det smaker fantastisk. Så byggotto blir en "stayer"!  Til høyre ser du et utvalg risottoretter som enkelt kan overføres til byggotto.

4 dl byggryn
3 charlottløk
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 dl hvitvin (kan sløyfes)
5 dl kraft/fond/buljong (circa)
1 dl parmesan eller annen ost med litt smak
1 ss smør
1/2 sitron
1 pk bacon
300 gr sopp
1 ss timian
Salt og pepper

  • Byggryn må bløtlegges i kaldt vann i minst to timer før du skal koke de (det går fint over natten også)

  • Hakk løk og hvitløk og fres dette i litt olje i 2-3 minutter

  • Tilsett byggryn og spe på med kraft, litt etter litt 

  • Kok til grynene er møre, og det bare er litt væske igjen i pannen

  • Tilsett revet ost og smør, og smak til med salt , pepper og sitron

  • Stek bacon sprøtt og fres soppen i smør - krydre med salt, pepper og timian

Dette er en variant, men som med risotto, så er det utallige muligheter. Ta i prinsipp det du liker og tilsett det. 

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Svinefilet med sopprisotto

Svinefilet med sopprisotto

Risotto med varmrøkt laks er en fantastisk rett som er gjort på kort tid. Benytt gjerne risotto med sopp eller asparges som passer ypperlig til fisken

Risotto med varmrøkt laks

Det er få retter som er så allsidige og lettlaget som risotto. Risottorisen har en fantastisk evne til å absorbere smaker og aromaer fra god kraft, parmesan og massevis av andre ingredienser. Risotto milanese kommer naturlig nok fra Milano og det er safran som er sinaturen i denne regionens risotto. Risotto milanese er perfekt følge til skalldyr, og også Osso bucco, en klassisk italiensk rett laget av kalv.

Risotto milanese

Risotto med scampi er enkelt å lage til hverdags samtidig som det er flott festmat. Middag på 30 min. Varianter er gøy, så prøv med reker, laks eller ørret

Risotto med scampi

Å lage en god risotto er enkelt. Det krever bare litt tid og kjærlighet. Den skal være kremet og fyldig. Risottoen finnes i mange varianter og vi begynner med sopprisotto som er nydelig i seg selv, men som også passer perfekt til kylling eller svinekjøtt.

Risotto med sopp

 

Transelate »